На Одещині завершили випробування ракетного комплексу «Вільха»

17:05 13 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Міністр оборони України Степан Полторак взяв у четвер, 13 червня, на Одещині участь у завершальному етапі державного випробування ракетного комплексу «Вільха».

Про це повідомили в прес-службі міністерства оборони України. Міністр оборони України зазначив: «Щойно ми завершили державне випробування системи і реактивного боєприпасу до нього «Вільха-Р». Особливості системи і боєприпасу в тому, що по-перше, вона значно перевищує тактико-технічні характеристики таких типів закордонного виробництва. По-друге, з’явилась можливість коригувати траєкторію польоту, значно підвищилася точність цього боєприпаси».

Степан Полторак також розповів: «Важливо, що комплектуючі як для системи, так і для боєприпасу – повністю українського виробництва. Після відпрацювання акту і завершення розгляду всіх аспектів випробування, я планую в найближчий час підписати наказ щодо поставки на озброєння Збройних Сил України і комплексу, і боєприпаси».

Степан Полторак висловив вдячність колективу державного підприємства «Державне Київське конструкторське бюро «ЛУЧ», випробувальній бригаді та особовому складу державної комісії за розроблення та успішне проведення державних випробувань, а військовослужбовців Збройних Сил України – з отриманням ефективної зброї», – поінформували також у прес-службі міністерства оборони України.

Міністр оборони також наголосив: «До кінця року ми плануємо завершити державні випробування боєприпасів «Вільха-М» і крилатої ракети «Нептун», не лише ракети, а й в цілому комплексів. Це дуже важлива задача. Ми визначаємо необхідні ресурси для того, щоб максимально забезпечити можливості нашого Київського конструкторського бюро «Луч».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів