На Львівщині запустили сигнал в космос

18:00 29 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

28 вересня близько 20:00 на потужній космічній станції в Золочеві у Львівській області сигнал запустили в космос зі 100 000 дитячими мріями.

Про це повідомили в неділю, 29 вересня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: «Мрії українських дітей полетіли до зірок зі швидкідкістю майже 3 мільйони метрів на секунду і подолають відстань близько 400 трильйонів кілометрів. Окрім того, до Центру космічних досліджень і зв’язку запросили дітей, для яких організували «Космічний урок» від команди Центру, у межах якого розповіли про особливості роботи – чим займаються, що передають і приймають зі супутників, котрі відстежують і контролюють. Одночасно з радіосигналом мрій у космос на вулиці Хрещатик у столиці злетів у небо під час «Kyiv Lights Festival» світловий промінь мрій – художня візуалізація космічної події.

«Малюнки дитячих мрій протягом року збиралися під час всеукраїнського арт-марафону «Моя дитяча мрія в турі по містах і онлайн, зокрема, на уроках мрій в школах і лікарнях країни. Відтак, у космос полетіли малюнки дітей, які мріють про мир, знайти свою сім'ю, повернутися додому, бути здоровими, зіграти у футбол з марсіанами, покатати маму в космос, стати котом, відростити хвіст русалки, винайти нові джерела енергії, навчитися літати, щоб всі тварини не вмирали, зупиняти час, відкрити портал щастя, побувати в чарівному лісі і ще безліч неймовірних ідей і надій», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів