На Львівщині за 10 днів хочуть запустити дистанційну школу для дітей області, переселенців і тих, хто за кордоном

00:07 9 березня 2022 р.

Фото до новини

Департамент освіти і науки Львівської ОДА у співпраці з Центром інноваційних освітніх технологій ІППО НУ ЛП розпочав роботу над дистанційною школою для учнів 7-11 класів. Школа мала б запрацювати уже через 10 днів. За цей час педагоги, які мають досвід роботи із платформою Moodle, в екстреному форматі наповнять її навчальними матеріалами на перший тиждень навчання.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Сьогодні відбулася інформаційна нарада для педагогів-волонтерів дистанційної школи, на якій окреслили ключові моменти організації навчання, базовий алгоритм дій кожного.

"В ситуації, коли в країні йде війна, наше головне завдання – дати можливість дітям продовжити навчання. Мусимо зробити все, щоб організувати навчальний процес, нехай навіть у дистанційному форматі, зробити його безпечним для кожного учасника", - розповів директор департаменту освіти Олег Паска.

За словами координатора проєкту Маргарити Носкової, Moodle дозволяє школярам працювати через смартфон та виконувати завдання навіть попри відсутність інтернету.

"Перед нами стоїть непросте завдання. Мусимо організувати роботу дистанційної школи за дуже короткий термін. Те, на що в мирний час йде 3-4 місяці, ми мусимо зробити за 10 днів. Попереду багато роботи. Усі вчителі, які зголосились до участі в проєкті, мають досвід роботи на платформі. Бачимо зацікавлення інших педагогів, тому команда викладачів зростатиме. Це дозволить оперативно наповнювати платформу та перевіряти завдання", - наголосила Маргарита Носкова.

Навчанням планують охопити усіх дітей, які цього потребуватимуть: дітей Львівщини, переселенців та усіх, хто зараз перебуває за кордоном.

Усі школи області розподілять між вчителями, а координуватиме процес департамент освіти та Центр інноваційних освітніх технологій.

Нагадуємо:

До роботи в дистанцій школі запрошуються вчителі, що мають відповідний досвід, пройшли навчання щодо організації дистанційного навчання на Moodle, електронно-навчальний ресурс і готові працювати на волонтерських засадах.

Львову потрібні мобільні центри для тимчасового перебування ВПО

В Україні скасували пробне зовнішнє незалежне оцінювання

У Польщі приймають спеціальний закон про допомогу українським біженцям

Який відсоток бізнесу продовжує працювати під час війни

Учні і студенти з України зможуть продовжити навчання в Польщі

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів