Міністр освіти проінспектувала навчально-практичний центр у Львові

12:00 10 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич ознайомилася в понеділок, 10 грудня, з роботою нового навчально-практичного центру, відкритого в листопаді на базі Львівського міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівництва.

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Держава інвестувала у проект два мільйони 300 тисяч гривень. Це дозволило технічно обладнати центр відповідно до сучасних вимог щодо підготовки кваліфікованих робітників».

Зокрема, для навчально-практичного центру придбали 17 зварювальних апаратів австрійської фірми «Fronius», серед яких апарати аргонового, напівавтоматичного, ручного електродугового зварювання, портативну машину термічної різки металу, машину ручної плазмової різки металу, тренажери-симулятори електрозварювальних робіт. А також обладнали 15 навчальних зварювальних постів, кабіну підготовки металу до зварювання, пост дефектоскопії зварювальних швів. Кошти спрямували й на забезпечення норм і правил охорони праці та безпеки життєдіяльності при виконанні зварювальних робіт.

За словами Лілії Гриневич, навчально-практичний центр такого рівня допоможе у навчанні висококваліфікованих робітників, затребуваних на регіональному ринку праці, професійно-практичному навчанні незайнятого населення, організації стажування і підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання та викладачів професійно-теоретичної підготовки інших закладів професійної освіти. Відкриття центру також розширить коло замовників послуг Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівництва, на базі якого функціонує, з метою збільшення надходжень від виробничої діяльності.

На сьогодні училище здійснює освітню діяльність за такими професіями, як монтажних санітарно-технічних систем і устаткування, газозварник;оператор з обробки інформації та програмного забезпечення;слюсар з ремонту  колісних транспортних засобів, електрозварник ручного зварювання; слюсар з  ремонту  колісних транспортних засобів, водій автотранспортних засобів (категорія «С»), машиніст крана автомобільного;водій автотранспортних засобів (категорія «С»); водій автотранспортних засобів (категорія «В»). Станом на 1 вересня, в Державному професійно-технічному навчальному закладі «Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва» Львова навчалися 486 учнів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів