Міністр освіти купив на Львівщині люпин і соняшник

19:48 23 червня 2023 р.

Фото до новини

22 червня міністр освіти Оксен Лісовий перебував у Львівській області з робочим візитом.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Одним з перших навчальних закладів, які він відвідав, стало вище професійне училище №29 м. Львова. В училищі готують фахівців за більш як 10-ма спеціальностями, а саме – слюсарів з ремонту автомобілів, водіїв, кухарів, перукарів, операторів з обробки інформації (нова спеціальність). Завдяки спільній підтримці і бізнесу, і Львівської ОВА тут створили якісну виробничо-навчальну базу.

Оксен Лісовий ще раз підтвердив свою позицію, що професійна освіта для нього є пріоритетом, оскільки попереду велика повоєнна відбудова і країна потребуватиме кваліфікованих робітників.

Важлива кадрова складова якісної професійної освіти – фахове зростання викладачів та майстрів виробничого навчання. В області відповідний проєкт (галузеві навчальні семінари) реалізується на базі сучасних кластерних навчально-виробничих центрів. Міністру показали, що це таке: в училищі №29 діє НВЦ за напрямком «Автосправа». В майстерні учні саме ремонтували автомобіль, котрий згодом буде переданий ЗСУ. Міністр, який перед цим призначенням як доброволець воював на фронті, подякував хлопцям за підтримку армії.    

Також Оксен Лісовий побував у Пустомитівському ліцеї №1, де обговорили виклики шкільної освіти.

Міністр оглянув укриття ліцею – три впорядковані просторі приміщення, а також шкільний коворкінг з вирощування мікрозелені «Міксгрін». Про його роботу розказали самі учні: про те, як вони виграли грант 4 тис. євро, як продають мікрозелень міцевим ресторанам і вже заробили 50 тис. грн. Міністр, згадавши, що колись також мав бізнес, порадив їм не боятись помилок, запропонував впровадити цифровий маркетинг і купив два невеличкі контейнери мікрозелені – люпин і соняшник.

Міністр зазначив, що ЄС готовий інвестувати у розвиток освіти в Україні.

Також під час свого візиту на Львівщину міністр відзначив переможців та призерів Всеукраїнських олімпіад та їхніх викладачів.

У львівських ПТО, коледжах і школах навчатимуть за міжнародними навчальними програмами

50 закладів профтехосвіти Львівщини перейдуть в обласну комунальну власність

Бракує робочих рук: на Львівщині бізнесмени реформуватимуть профтехосвіту

Львівщина замовила найбільше фахівців з професійно-технічною освітою

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів