Львівську національну академію мистецтв очолив скульптор

18:40 12 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: lnam.edu.ua

У середу, 18 травня, о 16:00 в Будинку вчених на вулиці Листопадового Чину, 6 відбудеться урочиста інавгурація новообраного ректора Львівської національної академії мистецтв, професора Володимира Одрехівського.

Про це повідомили сьогодні, 12 травня, «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також поінформували:

«Володимира Одрехівського обрано на посаду ректора ЛНАМ на виборах 29 березня 2016 року за конкурсом, відповідно до статті 42 Закону України «Про вищу освіту». Володимир Васильович займатиме посаду ректора наступні 5 років (до 8 квітня 2021 року). Упродовж останніх 15 років Львівську національну академію мистецтв очолював професор, народний художник України, академік НАМУ Андрій Бокотей.

Володимир Одрехівський – кандидат мистецтвознавства, професор, Народний художник України, заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки художників України, голова секції скульптури ЛОО НСХУ, лауреат Львівської обласної премії в галузі образотворчого мистецтва імені Івана Труша. Народився Володимир Одрехівський  14 травня 1955 року у Львові. У 1972-1977 роках навчався у Львівському державному інституті прикладного та декоративного мистецтва на відділі художньої кераміки і закінчив його з відзнакою за спеціальністю «Декоративно-прикладне мистецтво». Вчителі з фаху – Е.П. Мисько, Д.П. Крвавич, І.М. Франк.

Після служби в армії (1977-1978 роки) почав працювати на посаді викладача кафедри рисунку ЛДІПДМ. У 1980-1983 роках навчався і закінчив аспірантуру в Ленінградському Вищому художньо-промисловому училищі імені Віри Мухіної (денна форма навчання). У 1985 році захистив кандидатську дисертацію в Інституті живопису, скульптури та архітектури імені Іллі Рєпіна Академії Мистецтв СРСР. У 1985 році Одрехівському присвоєно науковий ступінь кандидата мистецтвознавства. 

З 1984 року працював у Львівському державному інституті прикладного та декоративного мистецтва на кафедрі рисунку на посаді викладача, з 1987 року – старшого викладача, 1988-2001 роках – на посаді доцента кафедри скульптури. У 1991 році йому присвоєно вчене звання доцента кафедри скульптури.

У 1992 році він стажувався у Вищій національній школі мистецтв у Парижі («Beaux-arts de Paris – L’école nationale supérieure»). У 1999 році Одрехівському присвоєно державне почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України». З 2001-го до 2014-го року Одрехівський  працював на посаді професора кафедри монументально-декоративної скульптури ЛНАМ.

У 2004 році йому присвоєно вчене звання професора кафедри монументально-декоративної скульптури, а в 2009 році – державне почесне звання «Народний художник України». 2014-2016 роках він завідував кафедрою монументально-декоративної скульптури ЛНАМ

Львівська національна академія мистецтв (ЛНАМ) – вищий навчальний заклад ІV рівня акредитації –  представляє один з найбільш цікавих напрямів вищої освіти України, а саме – професійну підготовку і виховання творчих особистостей у галузях образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва, дизайну, реставрації, культурології, мистецтвознавства та менеджменту мистецтва».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів