Курсанти опановують на Львівщині Мі-8

14:15 19 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Вихованці Харківського національного університету Повітряних Сил «стають на крило».

На Львівщині, в окремій бригаді армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил Україні триває підготовка курсантів Харківського Національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Майбутні військові пілоти опановують наступний тип вертольотів Мі-8, на яких їм доведеться після випуску із вищого військового навчального закладу літати у військових частинах. В університеті курсанти-льотчики вже освоїли пілотування вертольотів Мі-2 та АК1-3, а стажування у бригаді армійської авіації це наступний крок їхнього навчання.

Заступник командира бригади з льотної підготовки, підполковник Геннадій Голубівський повідомив: «Нещодавно курсанти на базі військової частини завершили теоретичну підготовку і приступили до виконання практичних вправ із пілотування вертольотів Мі-8 різних модифікацій, зокрема, й модернізованих Мі-8МСБ-В. Підготовкою курсантів авіаційного університету ми займаємося з 2015 року. Звичайно, ця функція не притаманна авіаційній частині і додає додаткового навантаження на льотний склад підрозділів, який постійно виконує завдання в районі проведення АТО та у миротворчих місіях у Конго та Ліберії, однак позитив цього процесу вагомий.  Адже молоді пілоти приходять на стажування в бойову частину, спілкуються із старшими досвідченими льотчиками, звикають до реального життя авіабригади. Ми вивчаємо їх, бачимо хто на що здатний. Після навчання в університеті більшість з них потрапить проходити службу саме до нашого колективу. Тож процес становлення молодих офіцерів буде швидшим та більш якісним».

Курсанти виконують прості вправи пілотування на вертольотах, але з кожною льотною зміною завдання для них ускладнюються. Молодший сержант Данило з четвертого курсу ХНУПС розповів: «Мені подобається пілотувати вертоліт Мі-8. На цьому типі вертольотів я налітав вже 3 години, а мій загальний наліт налічує 18 годин. Сам процес пілотування не складний, якщо ти цього хочеш і це тобі подобається. 

Інструктори позитивно дають позитивні відгуки про своїх курсантів, які досить впевнено опановують навички пілотування бойових вертольотів. Вони швидко реагують на зауваження наставників та виправляють помилки, прагнучи досягти у своїх діях бездоганності.

Про це повідомили в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували фоторепортаж з навчань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів