Купівля меблів в інтернет-магазині: які існують ризики та як їх уникнути

13:46 20 березня 2023 р.

Фото до новини

Ще 5-10 років тому, коли потрібно були придбати меблі для дому, українці вирушали до найближчого меблевого магазину або виставкового центру. Зараз меблі, як і будь-які інші товари, можна замовити через інтернет, обравши необхідний виріб на сайті магазину або компанії-виробника. Тим паче ціни в інтернеті, як правило, нижчі, що дозволяє заощадити на обновці.

Здавалося б, в онлайн-шопінгу немає нічого складного. Проте під час купівлі меблів онлайн, покупець може зіткнутися з підводним камінням через габаритність обʼєктів та проблемою “очікування-реальність”. Дійсно, ризики купівлі товарів в інтернеті є, але їм можна запобігти, якщо грамотно підійти до покупки та вибору продавця. 

Як уникнути проблем замовляючи меблі через інтернет? Нам розповіли експерти компанії Меблі Хіт Львів, в інтернет-магазині якої представлено найширший в Україні асортимент меблів.

Якість збирання

Оформлюючи замовлення онлайн, покупець не може помацати товар та перевірити якість матеріалів, збирання, кріплення, непохитність виробу на підлозі тощо. Тут у пригоді стануть відгуки покупців на цьому сайті про конкретний товар та виробника загалом. Також звертайте увагу на ціну - товар з надто низьким цінником поступається за якістю середньому сегменту.

Будьте готові, що деякі меблі доставляють у розібраному вигляді, тож вашим завданням буде - проконтролювати збирання на місці.

Очікування-Реальність

Якісне зображення товару на фото - запорука вдалих продажів. Зазвичай, це фото меблів в інтерʼєрі з денним освітленням, щоб було зрозуміло, як диван виглядатиме в оселі, а не серед інших виставкових зразків. 

Проте іноді продавці додають на сайт надто відретушовані картинки, на яких реальний колір та текстура матеріалу спотворюються та не відповідають дійсності. Якщо вам принципово важливо придбати меблі з оббивкою певного тону, щоб виріб гармонійно вписався в інтерʼєр, краще переглянути зразок наживо.

Здається меншим/більшим

Фото у каталозі не завжди передають точні габарити виробу, тому потрібно уважно прочитати опис та технічні характеристики з розмірами. Особливо це стосується габаритних меблів - ліжка, шафи, дивану. Перш ніж робити замовлення, потрібно зробити заміри вільного місця у кімнаті - чи поміститься двоспальне ліжко біля стіни, чи стане тумба у цьому куті тощо. 

Щоб не помилитися з вибором меблів в інтернеті та придбати найзручніший варіант, вам доведеться розібратися у меблевих матеріалах, особливостях різних конструкцій та переглянути багато моделей. Якщо ви вже маєте стіл, крісло тощо від певного виробника, та задоволені якістю й ціною, можна підібрати й інші елементи меблювання цієї марки.

А тим, хто не бажає ризикувати, рекомендуємо вибрати інтернет-магазини, що мають свої виставкові майданчики, де встановлені демонстраційні зразки. 

 Для прикладу, компанія “Меблі Хіт”, що поділилася з нами порадами, має виставкові зали у Львові. Там ви можете перевірити якість виробів, підібрати їх за кольором, уявити, як саме виглядатиме ліжко або комод у вашому інтерʼєрі, та отримати консультацію менеджера стосовно вибору меблів для вашого будинку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів