Директор департаменту освіти й науки ЛОДА обіцяє комп’ютеризувати всі школи Львівщини

16:33 2 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, цього року продовжать роботу з оптимізації мережі навчальних закладів.

«Забезпечити загальноосвітні навчальні заклади І-ІІ ступенів комп’ютерною технікою на 100% та підключити до мережі Інтернет усі школи І-ІІІ ступенів планують цього року на Львівщині» – зазначила директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олександра Небожук на апаратній нараді під керівництвом голови Львівської ОДА Олега Синютки, про яку розповіли  в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації. У повідомленні також конкретизують: 

«За словами Олександри Небожук, цього року в області продовжать роботу з оптимізації мережі навчальних закладів. Вона також додала: «Основна мета оптимізації шкіл – це якісні знання і відповідно оптимальний фінансовий ресурс. У 2014 році призупинили функціонування 7-ми загальноосвітніх навчальних закладів (ЗНЗ) комунальної форми власності, 2 приватні ЗНЗ через відсутність учнів, а також реорганізовано 25 загальноосвітніх шкіл у навчально-виховні комплекси».

Під час наради очільник Львівщини акцентував увагу на підготовці робітничих кадрів: «У нас є проблема із професійно-технічною  освітою. Адже сьогодні реально бракує газовиків, слюсарів, токарів, електриків».

У зв’язку з цим він доручив спільно з підприємствами та навчальними закладами спрогнозувати на 2-3 роки потребу у робітничих професіях. Олег Синютка також наголосив: «Профтехосвіта не виконує того завдання, яке перед нею стоїть, тому вона потребує переформатування».

Директор обласного департаменту також повідомила, що минулоріч Львівщина зайняла перше місце за результатами зовнішнього незалежного оцінювання та Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, друге – за Інтернет-олімпіадами та четверте – за результатами Міжнародних учнівських олімпіад з навчальних дисциплін. Олександра Небожук також наголосила: «Ми єдині в Україні виплачуємо премії обдарованим учням, студентам, молодим науковцям, вчителям, і це відчутна підтримка обласної влади».

З проблем питань, озвучених на нараді, не вирішеними залишаються: Державна Програма «Шкільний автобус» та незавершене будівництво об'єктів в галузі освіти. У Львівській області  в стадії незавершеного будівництва перебуває 67 таких об'єктів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів