До Львівської політехніки приєднають інші освітні заклади

17:19 17 лютого 2024 р.

Фото до новини

Ключовим завданням модернізації мережі ЗВО є реорганізація закладів вищої освіти та їхнє об’єднання.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий сказав начальнику Львівської ОВА Максиму Козицькому під час їхньої суботньої зустрічі у Львові, що зараз на розгляді пропозиції щодо приєднання до НУ «Львівська політехніка» інших освітніх закладів. Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише DailyLviv.com.

У межах Стратегії розвитку вищої освіти в Україні модернізують мережу ЗВО. Ключовим завданням є реорганізація закладів вищої освіти та їхнє об’єднання. У міністерстві кажуть, що це сприятиме створенню потужних університетів, які зможуть задовольняти потреби регіонального ринку праці та створювати більше можливостей здобуття якісної вищої освіти, розвивати важливі для держави напрями підготовки фахівців.

Нещодавно до ЛНУ імені Івана Франка приєднали Інститут фізичної оптики імені Ореста Влоха. 

«Діалог про трансформацію системи вищої освіти триває. Зараз ми чекаємо пропозицій від університетів, їхніх ідей розвитку не лише окремих закладів, а й системи вищої освіти загалом. Цікавить також бачення обласних адміністрацій. Питання трансформації дискусійне і болюче, але вирішувати його необхідно», - наголосив Оксен Лісовий.

"Це позиція міністерства. Ми ж своєю чергою розуміємо всі переваги й недоліки таких рішень. А тому ухвалюємо їх лише після ретельного аналізу та порадившись із усіма причетними", - написав Максим Козицький у соціальній мережі свій посткоментар до цієї теми.  

Читайте також: У Львові об'єднали дві наукові установи

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів