У Львові об'єднали дві наукові установи

17:31 13 лютого 2024 р.

Фото до новини

Інститут фізичної оптики приєднали до ЛНУ імені Івана Франка.

Про це повідомляє Урядовий портал, пише DailyLviv.com. Сьогодні Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження, у яких йдеться про реорганізацію двох наукових установ: Інституту фізичної оптики імені О.Г. Влоха Міністерства освіти і науки України та Науково-дослідного інституту українознавства. Перший має об'єднати наукові спроможності зі Львівським національним університетом імені Івана Франка, другий — Київським національним університетом імені Тараса Шевченка.

Зазначені рішення ухвалені з метою оптимізації мережі наукових установ та закладів вищої освіти, поліпшення управління, посилення кадрового потенціалу, дослідницької бази, можливостей додаткового залучення конкурсного і позабюджетного фінансування наукової діяльності дослідницьких інституцій. Водночас це дасть можливість університетам посилити дослідницьку складову в освітньому процесі.

Під час імплементації процесу об’єднання МОН України дотримується таких основних пріоритетів: максимального збереження і розвитку наукового потенціалу інститутів, із підтримкою подальшого створення відповідних окремих дослідницьких структурних підрозділів університетів (без права юридичної особи) в установленому законодавством порядку, збереження їхнього наявного фінансування, кадрового потенціалу, матеріально-технічної бази, розширення напрямів подальших наукових досліджень.

Довідково

У межах реорганізації наукових установ, підпорядкованих МОН, у січні 2024 року КМУ уже було ухвалено рішення про об'єднання Фізико-хімічного інституту захисту навколишнього середовища і людини МОН та НАН України (м. Одеса) та Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, об’єднавчі процеси тривають і в інших регіонах країни.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів