Для чого потрібні ГДЗ?

13:28 14 грудня 2021 р.

Фото до новини

Школярі часто звертаються по допомогу до готових домашніх завдань. Розв’язники - навіть в арсеналі відмінників.

Щоб зрозуміти, чому вони користуються популярністю, достатньо поставити собі питання: для чого я в школі можу використовувати ГДЗ? Відповіді можуть бути найрізноманітнішими. Про найпоширеніші причини для «співпраці» з допоміжними навчальними посібниками — трохи нижче.

Дефіцит вільного часу

Для школяра немає нічого гіршого, ніж відсутність відпочинку. Щобільше, втомлений учень = непродуктивний учень. Постійна перевтома через дефіцит вільного часу призводить до погіршення успішності. Поступово знижуються оцінки за роботу на уроках і за домашні завдання. Стабілізувати ситуацію допомагають готові роботи. Списування з них дозволяє вивільнити час на спілкування з друзями, відвідування гуртків і секцій, читання книг. 

Для порівняння: з розв’язником письмові завдання з 3-4 предметів можна повністю виконати за одну годину. Без нього доведеться витратити щонайменше 2-3 години. 

Часті хвороби та пропуски

Діти, які часто хворіють, не встигають «гнатися» за шкільною програмою. Через це з’являються прогалини у знаннях і, відповідно, проблеми з розумінням шкільних дисциплін в цілому. 

Надолужити згаяне можна такими шляхами, як:

  • Відвідування репетиторів з проблемних предметів. Це найефективніший, але витратний спосіб. 
  • Перегляд безплатних відеоуроків в Ютубі. Дієвий та доступний для всіх метод. Єдиний мінус в тому, що знайти тематичні відео можна не завжди.
  • Використання ГДЗ. Переваги — зручність, безкоштовність та швидкість досягнення результатів.

Підготовка до інтелектуальних змагань

На олімпіади та інші змагання зазвичай ходять амбітні учні, для яких важлива перемога. Досягти її можна лише завдяки ретельній підготовці. Готуватися допомагають:

  1. підручники для поглибленого вивчення,
  2. робочі зошити та збірники задач,
  3. спеціальні підготовчі курси,
  4. додаткові заняття з педагогами,
  5. збірники готових домашніх завдань.

Бажання знати більше

Доки одні школярі відстають від програми з поважних причин, інші всіляко намагаються «обігнати» її. Перші кроки самостійного прискореного навчання не обходяться без підводних каменів. Щоб не здатися, доводиться заручитися підтримкою батьків, старших братів або сестер. Вони діляться своїми знаннями та пояснюють незрозумілі моменти. Ту інформацію, яку дорослі не знають або не пам’ятають, легко відшукати у ГДЗ. 

Отже, причин для використання розв’язників з різних предметів значно більше, ніж здається на перший погляд. Заручитися їхньою підтримкою спонукають не тільки лінощі. 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів