Чотири навчальні заклади у Львові відмовились скеровувати учнів на вишкіл у центри національно-патріотичного виховання

17:01 15 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Станом на сьогодні уже 11 приватних навчальних закладів зареєстрували своїх учнів на предмет «Захист України» у міських центрах національно-патріотичного виховання.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com

Станом на сьогодні уже 11 приватних навчальних закладів зареєстрували своїх учнів на предмет «Захист України» у міських центрах національно-патріотичного виховання, які діють при школах у кожному районі Львова. Однак залишаються 4 приватні навчальні заклади у місті, які наразі не зголосились співпрацювати з міськими центрами національно-патріотичного виховання. Це ліцей Львівського університету бізнесу та права, ліцеї «Живе слово», «Ерудит» та «Личаківський».

«Ми неодноразово контактували з цими навчальними закладами, аби їх учні отримували фахові знання з практичними завданнями з предмету «Захист України». Чому відмовляються? Є школи, в яких дуже мало учнів старших класів, або ж  мають християнське спрямування, однак ми все одно хочемо налагодити з ними співпрацю. Місто Львів має єдину національно-патріотичну стратегію і немає значення, де діти навчаються – в державних чи в приватних школах. В нас гарна база і ми хочемо поділитися нею з усіма учнями шкіл - незалежно чи приватних чи комунальних», – пояснює Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львівської міської ради.

Водночас в управлінні освіти подякували за співпрацю дирекціям приватних шкіл, які вже проводять навчання у навчально-патріотичних центрах міста. Це заклади «МрійДій», ліцей «Еколенд», католицький ліцей «Школа святої Софії», Перший Інноваційний Приватний Львівський Ліцей, ІТ STEP SCHOOL LVIV, Школа вільних та небайдужих, ліцей «Дивосвіт», приватна середня загальноосвітня школа-гімназія «Відродження». Також узгоджується відвідування центрів учнями Lviv British School.

Нагадаємо, у Львові працює 14 центрів національно-патріотичного виховання, відтак всі учні 10-11 класів міських шкіл вивчають предмет «Захист України» у якісних умовах та з фаховими інструкторами. Там проводять уроки з надання домедичної допомоги, вивчають тактичну підготовку, як  безпечно діяти у складних ситуаціях та правильно поводитись зі зброєю,  і навіть можна повправлятися у керуванні дронами.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів