12 найбідніших громад Львівщини отримали 760 тисяч 600 гривень на харчування дітей у школі

22:28 15 січня 2024 р.

Фото до новини

Отримані суми школи використають на поліпшення якості харчування або на зменшення вартості обідів, яку покривають батьки.

Про це поінформував начальник Львівської ОВА Максим Козицький, пише DailyLviv.com.

У межах програми підтримки шкільного харчування 18 освітніх закладів області отримали 760 тисяч 600 гривень від World Food Programme. 

Як він розповів кошти перерахували 12 громадам. Тим, які мають низький індекс податкоспроможності і не можуть самостійно повністю забезпечувати учнів збалансованим харчуванням, а також тим, де є багато дітей-ВПО. Йдеться про Боринську, Бродівську, Журавненську, Красненську, Лопатинську, Мостиську, Новороздільську, Підкамінську, Рава-Руську, Радехівську, Сколівську та Судововишнянську.

Читайте також: На Львівщині найкраще шкільне меню зробила директорка школи

Отримані суми школи використають на поліпшення якості харчування або на зменшення вартості обідів, яку покривають батьки.

У листопаді Львівська ОВА та World Food Programme підписали договір, який передбачає, що WFP частково візьме на себе витрати за харчування близько трьох тисяч дітей 1-4 класів у Львівській області. 

«Велика подяка за цей проєкт ООН, Міністерству освіти і науки України, а також Уряду Франції і приватним донорам. Здоровий та поживний обід у школі – це база. Дякую, що допомагаєте нам дбати про здорове майбутнє українських дітей», - наголосив очільник області.

Як повідомляв раніше начальник ЛОВА, у 87% закладів загальної середньої освіти Львівщини дітей забезпечують харчуванням, зокрема гарячою їжею. Половина закладів середньої освіти годують школярів на базі власних харчоблоків. На жаль, лише близько 9% шкіл області мають сучасні харчоблоки.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Перша леді Олена Зеленська ознайомилась з впровадженням на Львівщині реформи шкільного харчування.

Читайте також:  Продукти, які заборонено з 1 вересня продавати у школах, і нове меню зі 160 страв для учнів, - батькам на контроль

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів