Завтра у Львові підсвітять театр опери і балету

18:00 16 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

У вівторок, 17 листопада, відзначатимуть Міжнародний день передчасно народжених дітей.

«17 листопада Україна долучиться до відзначання Всесвітнього дня передчасно народженої дитини. Львів приєднається до події, підсвітивши фіолетовим фасад Оперного театру», – повідомили сьогодні, 16 листопада, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також поінформували:

«Підсвічування відомих будівель фіолетовим – це акція, яка відбувається у багатьох містах по всьому світу спеціально до Всесвітнього Дня передчасно народженої дитини. Зокрема, проекти було реалізовано з Ніагарським водоспадом, будівлею Емпайр-Стейт-Білдінг у Нью-Йорку та Босфорським мостом у Стамбулі. 

Міжнародний день передчасно народжених дітей відзначається у світі вп'яте. Ця подія просто здійснила прорив: адже передчасні пологи – це не поодинокі випадки. Щорічно близько 15 мільйонів дітей народжуються передчасно. Це в середньому кожна 10-та дитина.

Недоношеність – она з основних причин дитячої смертності у світі. Щорічно в нашій країні народжується близько 500 тисяч немовлят, 24 тисячі з них з’являються на світ раніше визначеного терміну.

Саме тому Благодійний фонд «Свічадо», ТМ «Раненько», Українська Біржа Благодійності та Асоціація Неонатологів України об’єдналися і створили проект «Нетерплячки», мета якого – інформування суспільства про проблеми передчасно народжених дітей та фандрайзинг на потреби недоношених малюків через платформу Української біржі благодійності. Проект з підсвічуванням будівель буде реалізовано за технічної підтримки компаній «IdealSecrets» (Київ) та «Patriot» (Львів). 

Також саме цього дня у Києві вперше фіолетовим кольором підсвітять історичну пам’ятку Софію Київську, яка входить до списку ЮНЕСКО. А на київському БФК «Гуллівер» покажуть ролик до Дня недоношеної дитини. За додатковою інформацією стосовно заходу запрошуємо на сторінку: https://www.facebook.com/events/768550429917290/».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів