Яворівська центральна районна лікарня на Львівщині отримала нове діагностичне обладнання з Японії

10:49 29 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, діагностична ультразвукова система SSA-590A Nemio MX (виробник «Toshiba») та комплект відеоендоскопічної системи 2500-серії (відеопроцесор, гастродуоденофіброскоп, колоноскоп) на загальну суму понад 1 млн. грн надійшли в рамках «Грантової допомоги з проектів людської безпеки програми «Кусаносе» уряду Японії».

У прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 29 вересня, «Щоденному Львову», що Яворівська центральна районна лікарня отримала в рамках «Грантової допомоги з проектів людської безпеки програми «Кусаносе» уряду Японії медичне обладнання на загальну суму понад 1 млн. гривень – діагностична ультразвукова система SSA-590A Nemio MX (виробник «Toshiba») та комплект відеоендоскопічної системи 2500-серії (відеопроцесор, гастродуоденофіброскоп, колоноскоп). У повідомленні також сказано:

«Лікар ультразвукової діагностики Яворівської ЦРЛ Любомир Максимишин зазначив, що завдяки апарату УЗД мешканці району, які звертаються за допомогою, отримують чіткі результати обстеження щитовидної залози, молочних залоз, плевральної порожнини, внутрішніх органів, органів малого тазу, сечового міхура, простати та ін. Апарат дозволяє проводити кольорову доплеографію, записувати інформацію на диск та друкувати зображення.

«На відміну від старого методу, де лише за допомогою ендоскопа можна було оглядати хворого, тепер новітній гастродуоденофіброскоп фіксує все на екрані, здійснює високоточний відеозапис, що дозволяє спеціалісту оперативно встановити точний діагноз. Зокрема, це стосується таких захворювань як гастрит, гастродуоденіт, поліпи шлунку, онкозахворювання шлунку, рак стравоходу, варикозне розширення вен стравоходу тощо», – повідомив лікар-ендоскопіст Яворівської ЦРЛ Михайло Дмитрів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів