Як провести лікування алкоголізму у Львові? 3 способи лікування алкоголізму у Львові: поради залежного

10:24 26 серпня 2021 р.

Фото до новини

Алкогольна залежність нагадує бомбу уповільненої дії. За досить короткий час людина змінюється до невпізнання. Келих шампанського, пляшка пива — маленькі кроки до тяжкого захворювання.

На жаль, буденність показує, що ніщо не може забезпечити безпеку людини, крім обізнаності та свідомого вибору. Алкозалежність порушує роботу психіки, позбавляє людину контролю над життям. Спиртне не вирішує проблеми, не робить життя легшим. Це ілюзія, за якою маскується руйнування особистості. Але вихід завжди існує, лікування алкоголізму у Львові допоможе запобігти страшним наслідкам хвороби.

Наслідки, до яких призводить алкогольна залежність9k=

Купуючи спиртне для якогось чергового застілля, ми не замислюємося, до чого це призведе. Бачити людину, яка в стані алкогольного сп’яніння не може себе адекватно вести, — це верхівка айсбергу. Залежна поведінка впливає на три складові здоров’я людини:

  1. Фізична (соматичне здоров’я). Розвиток хронічних захворювань, хвороби системи травлення, нирок, ЦНС. Надмірне вживання спиртного віддзеркалюється на організмі не тільки зсередини. Зовнішній вигляд стає хворобливим: різке зменшення ваги, жовте, набрякле обличчя, капілярна сітка на шкірі. Тремор кінцівок, хитка хода, неприємний запах швидко видають важкі стосунки з алкоголем.
  2. Психічна. Перше, з чого виникає залежність, — це психологічне звикання. Психіка людини гнучка та швидко пристосовується до того, що викликає позитивні емоції. Думка вжити спиртне виникає все частіше. Далі людина втрачає можливість розслаблятися, радіти, відпочивати без алкоголю. Це призводить до психічних порушень: депресії, тривожних розладів, приступів агресії, галюцинацій, провалів у пам’яті. Найгірше — це алкогольний делірій, цей стан виникає при припиненні вживання. Залежний бачить, чує галюцинації, часто вони загрожують існуванню людини. Говорить маячню, вірить у нісенітниці. Не може об’єктивно оцінити реальність, знаходиться у стані параної. Без належної допомоги ситуація має непередбачувані наслідки, доходячи до самогубства.
  3. Соціальна. Сім’я, кар’єра, цілі, прагнення, дружні стосунки — все це легко перекреслити алкоголем. Життя залежного зосереджується лише на одній потребі — вживанні. Ті, хто стоїть на шляху, автоматично переходять у розряд ворогів. Розвиток залежності призводить до соціальної деградації особистості. Якщо зараз людина вважає за краще пити коньяк, то, будучи залежною, вона п’є що завгодно, де міститься спирт. Будь-які кошти, майно йдуть на задоволення залежності.

Знадобиться багато часу, щоб перелічити всі негаразди, які виникають через спиртне. Зміни відбуваються не лише у залежних, члени сім’ї стають заручниками ситуації та не можуть продовжувати звичне життя.

3 способи лікування алкоголізму у Львові

Алкогольна залежність — хвороба з довгою історією. Не одне десятиріччя люди шукають дієвий спосіб, який допоможе забути про спиртне назавжди. Розглянемо три поширених способи вирішення проблеми алкоголізму:

  1. Домашнє лікування. Це перше, про що думають залежні та їхні близькі. Але, на жаль, самолікування допоможе лише на першій стадії алкоголізму, коли ще не сформована фізична залежність. У домашніх умовах можливо позбавитись неприємних симптомів сп’яніння за допомогою абсорбуючих препаратів, великої кількості води, відволіктися від думки вжити спиртне за допомогою близьких. Проте за наявності гострих симптомів хвороби (похмілля, запій, абстинентний синдром, алкогольний делірій) самолікування може погіршити стан залежного.
  2. Державні, трудові, релігійні РЦ. Реабілітація в таких центрах, як правило, безкоштовна. Державні установи сконцентровані на медикаментозному лікуванні. Із залежним працює лікар, який допомагає позбавитись фізичного потягу до вживання. На жаль, психологічна реабілітація відходить на другий план. Таким чином, лікування є ситуативним та не дає гарантії відновлення хвороби. Трудові центри занурюють людину в жорсткі умови цілодобової праці. Ідея реабілітації — праця замінить думки про алкоголь. Проживання, харчування в центрі залежний забезпечує собі самостійно. Ефективність такого методу низька, бо відсутній професійний супровід та саме лікування хвороби. Релігійні центри працюють у різних напрямках: православні, іслам, католицькі. Це гарна можливість переоцінити життя та спробувати жити по-новому. Віра — це потужна підтримка залежного в лікуванні. Обираючи той чи інший центр, варто добре подумати, адже за безкоштовним лікуванням маскується багато шахраїв, у яких на меті корисливі цілі, а не допомога людям.
  3. Міжнародна Антинаркотична Асоціація практикує комплексне лікування, де особлива увага приділяється психологічним причинам виникнення хвороби, фізичним проявам та залученню до здорового життя. Із залежним працюють різнопланові фахівці: психологи, наркологи, консультанти з питань залежності, реабілітологи, психотерапевти. Головна відмінність лікування полягає у трирівневій програмі, яка включає:
  • Лікування фізичної залежності;
  • Психологічну реабілітацію з включенням програми «12 кроків»;
  • Ресоціалізацію. Метод, націлений повернути залежного до повноцінного тверезого життя. Окрім спеціалістів, із залежним працюють наставники (колишні залежні, які успішно позбулися хвороби та своїм прикладом допомагають йти до цілі). Відновлення соціального життя включає: формування тверезого кола спілкування, працевлаштування, включення до культурного життя центру, участь у спортивно-реабілітаційних таборах. Повноцінна реабілітація — це профілактика розвитку залежності у майбутньому. Z

12 кроків до тверезості

Лікування у Львові відбувається із залученням програми «12 кроків». Це перевірений часом та кількістю людей метод, що залишається дієвим у сучасному світі. Перевага програми в її структурі. Це покрокова інструкція самовідновлення, де залежний самостійно, заручившись підтримкою фахівців, долає кроки на шляху до тверезості. Проходження програми повністю безпечне, що підвищує мотивацію до дії. Перший крок найважчий — визнати наявність залежності, зізнатися у своєму безсиллі. Завдяки програмі залежний визнає проблему, знаходить сили та підтримку для боротьби, налагоджує відносини з близькими, переглядає життєві цінності, встановлює орієнтири та цілі, вчиться жити без спиртного.

Що робити, коли залежний відмовляється від допомоги?

Це питання — головна проблема багатьох сімей. Частіше родичі першими замислюються над лікуванням та шукають шляхи вирішення проблеми. Якщо це ваш випадок, зверніться по допомогу до МАА. Примусове лікування від алкоголізму Львів допоможе залежному почати рухатися в правильному напрямку. Комплекс психологічної роботи із залежним та членами родини допомагає підвищити мотивацію до лікування, вийти зі співзалежних відносин, отримати психологічну допомогу.

Лікування алкоголізму у Львові — шлях до тверезості

Дізнавшись, що близька вам людина страждає на алкоголізм, не варто опускати руки та сподіватися на долю. Саме ваша рішучість та підтримка рятують життя залежного. Тільки спільними зусиллями разом з МАА можливо досягнути мети. Професійність дії, сучасний підхід та віра в сили допоможуть позбутися залежності. Шанс є у кожного, спробувати варто!

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів