Вибух нафтопроводу на Прикарпатті: постраждалих зі Львова евакуювали до Німеччини

17:30 5 жовтня 2023 р.

Фото до новини

На початку цього тижня двох дорослих та двох дітей з важкими опіками доправили з лікарень Івано-Франківська до Центру термічної травми та пластичної хірургії Першого медоб’єднання Львова.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

У Львові медики стабілізували стан постраждалих та підготували їх до подальшого транспортування до Німеччини.

Зокрема, львівські комбустіологи прооперували 35-річного чоловіка. Пацієнт поступив з опіками дихальних шляхів та тіла. Вогонь уразив 45-50% шкірних покривів, з яких 20% – глибокі рани. Чоловікові провели операцію: змертвілі внаслідок опіку тканини видалили і частково одномоментно закрили власною шкірою пацієнта.

А вчора доправили 39-річну жінку з 30% опіків тіла. У Центрі їй очистили рани, продовжили виконувати перевʼязки та підготували до наступних етапів лікування за кордоном.

Найважчий стан – у дітей. В 11-річного хлопчика – близько 80% опіків тіла, з яких 70% це глибокі рани. У 8-річного хлопчика також близько 80% опіків. З них 75% також глибокі. Обоє - з опіками дихальних шляхів.

Упродовж чотирьох днів за пацієнтами цілодобово спостерігали команди відділення анестезіології та інтенсивної терапії дитячої лікарні святого Миколая. З ними працювали комбустіологи, хірурги, фізичні терапевти. Спеціалісти Центру термічної травми та пластичної хірургії стабілізували стан дітей та дорослих і підготували їх для подальшого транспортування до Німеччини.

Евакуювати пацієнтів за кордон вдалось завдяки Міністерству охорони здоров'я України, організації «Лікарі без кордонів/Médecins Sans Frontières», Львівському обласному центру екстреної допомоги та медицини катастроф.

Нагадаємо, 30 вересня на Івано-Франківщині вибухнув нафтопровід. Над селом Стримба Надвірнянської громади, де сталася НП, підіймався стовп чорного диму, який видно навіть за 10 км від локації вибуху, повідомляли очевидці.

Нагадаємо, Світлана Онищук повідомила подробиці загоряння нафтопроводу на Івано-Франківщині

Натомість голова Надвірнянської міської ради, аналізуючи причини НП, наголосив, що нафта від недопалка не горить.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів