Вибух на нафтопроводі у Надвірній: один із постраждалих перебуває на апараті штучного дихання

11:46 2 жовтня 2023 р.

Фото до новини

На Прикарпатті один із постраждалих під час пориву Надвірняського нафтопроводу перебуває на апараті штучного дихання.

Про це розповів Укрінформу медичний директор Івано-Франківської обласної клінічної лікарні (ОКЛ) Андрій Яворський, пише Dailylviv.com.

«У чоловіка 40% опіків, близько 30% – опіки глибокі. Через те, що у чоловіка є опік верхніх дихальних шляхів, він перебуває на апараті штучного дихання», – зазначив Яворський.

За його словами, тяжчий стан у жінки, яка потерпіла внаслідок вибуху на Надвірнянському нафтопроводі. У неї майже 55% опіків, з яких близько 40% – глибокі.

Стан обох пацієнтів в обласній клінічній лікарні медики оцінюють як стабільно важкий.

Яворський додав, що сьогодні з Надвірнянської лікарні до ОКЛ перевезуть ще одного постраждалого через вибух на нафтопроводі.

Як писав Dailylviv.com, 30 вересня у Надвірнянському районі Івано-Франківської області поблизу с. Стримба  стався вибух на Надвірнянському нафтопроводі.  Рятувальники ліквідували пожежу, що сталася внаслідок пориву нафтопроводу. Тоді постраждали дев’ять людей, п’ятеро госпіталізовані, з них двоє – діти. В обох хлопчиків 8 і 11 років площа опіків тіла – понад 70%, вкрай важкий опіковий шок.

Через прорив на нафтопроводі, Укрнафта зупинила транспортування нафтопродуктів  на Івано-Франківщині.

За фактом пошкодження нафтопродуктопроводів, які спричинили нещасні випадки з людьми, призвели до пожежі, значного забруднення довкілля та інших тяжких наслідків, поліція відкрила кримінальне провадження.

Світлана Онищук повідомила нові подробиці загоряння нафтопроводу на Івано-Франківщині

Нафта від недопалка не горить: голова Надвірнянської міської ради про НП на нафтопроводі (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів