Нафта від недопалка не горить: голова Надвірнянської міської ради про НП на нафтопроводі (відео)

21:18 30 вересня 2023 р.

Фото до новини

Він повідомив, що в перші хвилини був на місці НП і побачив пожежі від розливу великих об'ємів нафти, які поширилися річищем річки.

Про це голова Надвірнянської міської ради Зіновій Андрійович розповів у своєму відео, пише Dailylviv.com.

"Немає відповіді на запитання. Я поруч з нафтопроводом. Поруч - річка Стримба. яка вкрита слідами нафти. Що стало причиною вибуху чи пожежі, будуть встановлювати відповідні служби",- зазначив голова.

Він розповів, що був на місці події у перші хвилини.

"З напрямку Стримба-Лоєва пішов великий курява-стовп. Незрозуміло, що це було У перші хвилини був на місці і побачив пожежі від розливу великих об'ємів нафти, які поширилися річищем річки, пішли по водоймі. Незрозуміло, чому вона спалахнула

Важливо визначити причину чи підпалу. Я не знаю, я не фахівець, Пройшов по берегу річище річки Стримба кілька десятків метрів побачив великі об'єми розливу.

Знаємо, що нафта просто так  від недопалка не горить. Знаємо, цей нафтопровід лагодили кілька разів",- наголосив Зіновій Андрійович.

Як повідомила начальниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, На Прикарпатті у Надвірнянському районі сталася розгерметизація трубопроводу, що призвела до витоку нафтопродукту, а відтак і його загоряння.

"Внаслідок цього постраждали 9 людей. Двоє дітей і троє дорослих, за попередньою інформацією, у критичному стані, з численними опіками тіла (понад 70 відсотків). Їх доправлено до лікувальних закладів району та надається вся необхідна допомога.

Ще чотирьом людям надано необхідну медичну допомогу на місці. 

Пожежу ліквідовано. 

Відомо, що подія трапилась о 17:00. У результаті загоряння нафтопродуктів вогонь розповсюдився на приватний будинок. 

Разом з усіма  відповідними службами працюємо на місці події. Причини трагедії - встановлюються",- йдеться в повідомленні.

Раніше ДСНС України подала оперативну інформацію щодо пориву нафтопроводу в Івано-Франківській області.

"17:00 поблизу с. Стримба Надвірнянського району, стався порив нафтопроводу (діаметром 150 мм) з наступним розлиттям нафтопродуктів вздовж потічка на площі 100 м кв. та горінням, з розповсюдженням вогню на приватний будинок", - йдеться в повідомленні надзвичайників. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів