Відійшов у вічність професор, ексдекан стоматфакультету Львівського медуніверситету Іван Готь

19:16 9 листопада 2021 р.

Фото до новини

У вівторок, 9 листопада, помер професор, ексдекан стоматологічного факультету Львівського медичного університету Іван Готь.

Про це повідомив директор Центру стоматологічної імплантації та протезування «ММ» Мирон Угрин, пише DailyLviv.

"Відійшов у вічність мій учитель, колега, друг, професор Готь Іван Мирославович, світла людина, життєлюб, людина яка підтримувала все передове в стоматології, зокрема дентальну імплантацію, який впродовж довго часу був нашим науковим консультантом та провідним спеціалістом у Центрі стоматологічної імплантації та протезування «ММ» і був душею нашої клініки! Ми всі сумуємо і висловлюємо щирі відчуття рідним та близьким. Спочивайте з Богом вчителю",- написав Мирон Угрин.

Довідка

Народився Іван Мирославович 13 травня 1942 року в селі Гаї на Львівщині. 1965 року закінчив стоматологічний факультет Львівського медичного інституту, а 1967 році -  клінічну ординатуру на кафедрі хірургічної стоматології, де й залишився працювати асистентом.

У 1971 році захистив кандидатську дисертацію під керівництвом професора О.В. Коваля «Порівняльна оцінка результатів хірургічного лікування вроджених незрощень піднебіння методами радикальної уранопластики і ураностафілопластики», здобув звання доцента (1976 року), а згодом - професора (1996 року).

З 1992 року очолював кафедру хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького. Професор І.М. Готь є автором понад 200 наукових праць, 8 монографій, співавтором 2 авторських свідоцтв, 6 патентів України, 16 рацпропозицій. Основний напрямок його наукових досліджень - лікування вроджених незрощень верхньої губи та піднебіння, онкологічні захворювання та відновна щелепно-лицева хірургія. Під керівництвом вченого виконано 11 кандидатських і 1 докторську дисертацію.

Іван Готь 13 років працював деканом стоматологічного факультету. Він був членом президії щелепно-лицевих хірургів України, співзасновник Асоціації черепно-щелепно-лицевих хірургів України та Асоціації стоматологів Львівщини. Вчений керував Центром з надання допомоги дітям з вродженими вадами і пухлинами щелепно-лицевої ділянки. Був членом редакційних рад фахових видань.

За досягнуті професійні успіхи І.М. Готя нагороджено численними грамотами та подяками, відзнаками Верховної Ради України, Міністерства охорони здоров’я України. 2001 року Американський біографічний інститут відзначив його як «Людину року».

Помер керівник першої мобільної бригади, яка вакцинувала від коронавірусу медпрацівників Львова

Помер ексголовний лікар Львівської обласної клінічної лікарні

У Львові від COVID-19 помер дитячий лікар

У Львові помер військовий лікар, який брав участь у миротворчих операціях і подіях на сході України

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів