Вчені вірять у природний імунітет проти нового коронавірусу

13:48 6 липня 2020 р.

Фото до новини

Велика частина населення може мати природний імунітет проти нового коронавірусу, хоча і ніколи не заражалася ним, стверджують вчені.

Сер Джон Белл, професор медицини в Оксфордському університеті у Великорбританії, який очолює оксфордську команду з розробки вакцини від Covid-19, заявив, що у "значного числа людей", ймовірно, є "фоновий рівень "імунітету", - передає The Telegraph.

Недавні дослідження змушують припустити, що імунна система може активізуватися іншими коронавірусами, наприклад, тими, які викликають застуду, що дає організму фору в боротьбі з Covid-19. Дослідження показують, що окрема частина імунної системи, Т-клітини, реагує на ланцюжки амінокислот, що продукуються різними типами коронавірусів, і може відповідати за блокування вірусу у людей, в результаті чого симптоми у них не виявляються.

Важливо зазначити, що у літніх людей активність цих Т-клітини різко скорочується, тому, можливо, у них набагато вищий ризик розвитку більш серйозних станів.

Було з'ясовано, що вакцина, яку розробляє Оксфордський університет, не тільки стимулює вироблення антитіл, але й стимулює Т-клітинну імунну реакцію. Та у багатьох людей вже може бути деякий захист, що вказує на те, що колективний імунітет виникне легше і швидше, припускають дослідники.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів