Вагітних жінок з підвищеною температурою тіла у Львові приймають на вулиці Русових

15:38 1 квітня 2020 р.

Фото до новини

Рішення про те, який пологовий будинок у Львові прийматиме вагітних жінок з підозрою на коронавірус, має прийняти обласний штаб.

А поки що майбутніх мамів, які мають підвищену температуру, місто приймає в гінекологічному корпусі 3-ї міської клінічної лікарні, що на вул. Русових, 4. Про це повідомила керівниця міського штабу Галина Слічна.

«Це рішення буде прийматися обласним штабом — буде визначатися єдиний пологовий будинок, який буде приймати таких хворих. Ми маємо приміщення — один корпус на Русових, який ми готували для прийому таких хворих. Зараз ми приймаємо туди вагітних, які мають підвищену температуру», — зазначила Галина Слічна, керівниця міського штабу з прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції COVID-2019.

Нагадаємо, у Львові продовжують тестувати на коронавірус працівників комунальних сфер міста, які вимушено контактують з великою кількістю людей — водіїв громадського транспорту, соціальних працівників, медиків тощо. За останні дні, зокрема, протестували: 170 водіїв автобусів і тролейбусів (3 позитивні тести); 148 водіїв тролейбусів та трамваїв, а також соціальних працівників (1 позитивний тест). Також протестували 131 пацієнта з пневмонією або ГРЗ у медичних закладах міста (3 позитивні тести).

«Як ви знаєте, декілька днів ми масово тестуємо експрес-тестами працівників наших комунальних установ — це є водії трамваїв, тролейбусів, автобусів, це є працівників соціальної сфери, тобто тих, хто найбільше контактує з людьми. За результатами майже 500 тестувань експрес-тестами ми виявили 7 випадків. Як ви знаєте, це є один водій трамваю, троє водіїв автобусів, і декілька пацієнтів, які звернулися в наші лікарні, -  розповів мер Львова Андрій Садовий 1 квітня на брифінгу. - Маємо позитивну ситуацію, тому що водій трамваю, здавши ПЛР-тест, отримав негативний результат. Це означає, що людина, можливо, раніше перехворіла. Як ви знаєте, експрес-тест показує позитивний результат в двох умовах: або інфекція має бути в організмі, або людина вже раніше перехворіла. Також ми протестували всіх хворих, хто звернувся в наші лікарні, або перебуває на лікуванні з запаленнями легень. Це на сьогодні є 131 особа. І ми отримали 3 випадки підтвердження. І ці люди зараз перебувають в інфекційній лікарні".

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів