У Львові тестуватимуть на COVID-19 водіїв приватного громадського транспорту

09:47 1 квітня 2020 р.

Фото до новини

Станом на ранок 1 квітня на території Львівської області зафіксовано ще два випадки захворювання на COVID-19. Загалом позитивний результат тесту на коронавірус — у семи пацієнтів.

Цього тижня у Львові масово тестують експрес-тестами водіїв міського громадського транспорту. Перевірили вже 318 людей — водіїв трамваїв, тролейбусів та комунальних автобусів, отримавши 4 позитивні результати. Для отримання кінцевого результату у людей із підозрами взяли відповідні аналізи та скерували в лабораторію для дообстеження. Про це в ефірі радіо «Люкс FM» розповіла заступниця мера Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

«Із понеділка ми проводимо експрес-тести для водіїв. Наразі це вже 318 водіїв трамваїв, тролейбусів та автобусів. Відтак, виявили підозру на коронавірус в одного водія трамвая і трьох водіїв автобусів. Відібрані аналізи й скеровані в лабораторію, щоб отримати остаточний результат. Матимемо його через три дні. Водії — на самоізоляції. Ми продезінфікували транспортні засоби й очікуємо результатів. Також плануємо . Робимо це першочергово задля безпеки мешканців, які користуються громадським транспортом», — зазначила Ірина Маруняк.

Вона також додала, що станом на сьогодні вихід громадського транспорту на маршрути в середньому становить 52%. «Транспорт їздить. Якщо говоримо про тролейбуси-трамваїв, то це, фактично, 100%», — підкреслила посадовиця.

Сьогодні також перевірятимуть водіїв приватного громадського транспорту.

Окрім того, цього тижня протестували соціальних працівників (усі результати негативні), а також 131 пацієнта міських лікарень із пневмонією та ГРЗ (із них у 3 — позитивні результати експрес-тестів).

Станом на ранок 1 квітня на території Львівської області зафіксовано ще два випадки захворювання на COVID-19. Загалом позитивний результат тесту на коронавірус — у семи пацієнтів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Загалом, на території Львівщини станом на 31 березня було підтверджено лише 7 випадків захворювання на коронавірус.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів