В Україні померли за зиму від грипу 46 людей (оновлено: відео)

23:05 18 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Radiosvoboda.org

Медики прогнозують, що епідпоріг буде подолано до 24 січня.

Міністерство охорони здоров'я України констатує 46 летальних випадків від грипу. Про це повідомив сьогодні, 18 січня, в ході засідання Міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заступник міністра охорони здоров'я Роман Василишин.

Дослівно з він сказав: «Можна було б говорити, що на сьогодні нічого страшного не відбувається у зв'язку з тим, що до рівня епідпорогу ми не дійшли, але на жаль, ми можемо констатувати, що на сьогоднішній день в Україні підтверджені 46 смертей від грипу».

На уточнення кореспондента інформаційної агенції «РБК-Україна» він зазначив, що всі 46 смертей офіційно підтверджені. Незважаючи на те, що при порозі захворювання 58 осіб на 10 тисяч в Україні встановлено середній показник захворюваності – 31,8 осіб на 10 тисяч осіб.

У Міністерстві охорони здоров'я прогнозують, що до 24 січня поріг буде подолано. Роман Василишин зазначив: «На жаль, ми можемо прогнозувати, що до кінця поточного тижня досягнемо епідпорогу».

Незважаючи на те, що здебільшого хворіють грипом доросле населення, міністерство охорони здоров'я рекомендує припинити навчання в школах. Чиновник підсумував. «Пропонуємо органам влади розглянути питання про доцільність при високих рівнях захворюваності дітей закриття шкіл так, як це зробило місто Київ». 

Про це повідомили сьогодні, 18 січня, в інформаційній агенції «РБК-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів