Усіх громадян України вакцинувати безкоштовно, - план Президента

22:07 10 грудня 2020 р.

Фото до новини

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів про першу хвилю вакцинації та про комерційний ринок.

Кого в Україні вакцинують першочергово, розповів голова Максим Степанов в ефірі каналу "Україна 24".

"У нас є дві складові щодо вакцинації. Перш за все, ми маємо вакцинувати групу ризику – це люди або за професійними ознаками, як лікарі, або за медичними ознаками. Чому? Тому що ці люди хворіють найскладніше, найважчий у них перебіг хвороби. Левову частину зі статистики померлих становлять люди похилого віку, тому їх треба вакцинувати в першу чергу. Така кількість людей становить понад 20 млн громадян. Щобільше, ми зараз розглядаємо, і на цьому наголошував президент, що маємо надати доступ до вакцини усім без виключення громадянам саме коштом держави", — сказав Максим Степанов. 

За словами міністра, в Україні вакцина буде одразу зареєстрована, щоб її могли купувати комерційні установи. 

"Інша складова — це доступ на комерційному ринку, в лікарнях, які безпосередньо робитимуть вакцинацію. Ми підтверджуємо світовим виробникам, що ми одразу зареєструємо вакцину, якщо будуть відповідні умови, за дуже швидкою процедурою, щоб вони могли поставляти, зокрема на комерційний ринок. Але зараз у черзі стоїть понад 7 млрд людей, а потужності обмежені", — сказав Максим Степанов. 

Степанов просить США розглянути Україну як пріоритетного кандидата на отримання вакцин в "режимі тестування та використання у НС"

Нардеп з Львівщини пропонує спочатку переглянути фільм Роберта де Ніро, а потім вакцинуватися від COVID-19

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів