У німецьких магазинах почали продаж швидких тестів на коронавірус. У Берліні їх розхапали за кілька годин

23:36 6 березня 2021 р.

Фото до новини

Ці тести призначені для домашнього використання і коштують близько 25 євро.

Від сьогодні, 6 березня, у німецьких магазинах можна придбати швидкі тести на виявлення коронавірусу. Ці тести призначені для домашнього використання і коштують близько 25 євро.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.

З інформації у медіа випливає, що кожен покупець може придбати лише одну упаковку, що містить п’ять тестів. Тим не менше, у деяких берлінських магазинах засоби вичерпалися протягом декількох годин. Результати тестів на SARS-CoV-2, за допомогою яких можна замостійно зробити мазок з носа, можна дізнатися через 15 хвилин. Виробник швидких тестів стверджує, що на 96% вони вірогідні.

Тести для домашнього використання спочатку потрапили на полиці маркету Aldi. Слідом за цим магазином швидкі тести будуть доступні найближчими днями в інших супер-маркетах та косметичних магазинах. До цього часу швидкий тест на присутність коронавірусу могли робили лише медики.

Міністр здоров’я Німеччини запевнив, що уряд замовив щонайменше 800 мільйонів швидких тестів, з чого 150 мільйонів уже є на складах постачальників. З середини березня у лікарських кабінетах кожен зможе мати доступ до одного безкоштовного тесту на тиждень.

Швидкі тести на коронавірус є частиною німецької стратегії виходу з локдауну. Ресторани та музеї будуть зачинені до 28 березня. Також готова програма їх поступового відкриття. З понеділка серед іншого у Німеччині відчинять книгарні.

Кому треба записуватися в чергу на щеплення проти COVID-19

Епідситуація на Львівщині погіршується, - керівник департаменту охорони здоров’я

В Україні лише один зі ста щеплених вакциною Covishield має побічні ефекти

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів