У Львові відкрили клініку, на яку Говард Баффет пожертвував понад $16 млн

23:27 14 квітня 2023 р.

Фото до новини

Усе лікування для пацієнтів буде абсолютно безплатним.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Сьогодні, 14 квітня, на Львівщині урочисто відкрили першу чергу новітнього Superhumans Center – всеукраїнського центру з протезування та реабілітації постраждалих внаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україну. 

Клініка спеціалізуватиметься на протезуванні, реабілітації, реконструктивній хірургії та лікуванні посттравматичних розладів, як військових, так і цивільних. У центрі виконуватимуть протезування різної складності, використовуючи німецьке обладнання. 

Створили центр на базі одного з госпіталів у Львівській області. Облаштували центр, загальною площею у 2 тисячі м2, у рекордні терміни. Ремонтні роботи розпочали в жовтні 2022 року і вже за 5 місяців оголосили про відкриття. Superhumans Center надаватиме якісні медичні послуги трьом тисячам пацієнтів на рік. У планах – створити ще 5 таких центрів в інших областях України. 

На відкриття Superhumans Center завітали Перша леді України Олена Зеленська, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я Франції Франсуа Браун, адвокат та військовослужбовець Масі Наєм, медичний директор центру Андрій Віленський, багато міжнародних гостей, спонсорів, а також зіркових амбасадорів центру — Єгор Гордєєв та Дмитро Монатік. 

«Завдання цього унікального закладу – повністю відновлювати українців після пережитого на війні. Повертати те, що намагався відібрати агресор, – здоров’я та сили. Адже Superhumans Center – не тільки про сучасне протезування, а й про повернення можливостей у широкому розумінні. Фізичних, психологічних. Про відновлення. Бо коли міцнішає одна людина, міцнішаємо всі ми. І ось тепер маємо буквальне – не метафоричне – місце сили, де відбувається відновлення людей, а отже – країни. Вітаю команду проєкту з першим відкриттям. Superhumans – загальнонаціональний проєкт. Найкращі технології, найсучасніша медична експертиза з усього світу будуть доступні українцям настільки близько до їхнього дому та сімей, наскільки можливо.Доступність – це ще одна риса Superhumans, що багато значить особисто для мене, бо давно займаюся безбар’єрністю. Центр спроєктовано та відремонтовано з акцентом на максимальну доступність для всіх: людей на кріслах колісних, із протезами, із вадами зору та слуху. Superhumans задаватиме стандарти щодо безбар’єрності для всіх медичних закладів України. І для країни у цілому», - сказала у вітальному слові Перша леді України Олена Зеленська. 

Команда медичних експертів Superhumans Center – найкращі консультанти з усього світу та найкомпетентніші лікарі з України. На базі центру також проводитимуть навчання для лікарів, щоб в Україні було більше висококласних фахівців з протезування. 

«Сьогодні ми даємо старт невимовно важливому проєкту. Superhumans Center – це місце нових можливостей. Кожен, хто долучився до його відкриття, зробив колосальну роботу для того, щоб люди, які постраждали від російського вторгнення, мали можливість жити повноцінно. Тут найкращі українські фахівці невпинно надаватимуть психологічну і фізичну допомогу, встановлюватимуть протези різного рівня складності. Перші пацієнти Superhumans Center просто зараз проходять тут реабілітацію, надихають, демонструють свою силу та витривалість. Пишаюсь тим, що такий центр запрацював саме на Львівщині. Пишаюсь тим, що до реалізації цієї ініціативи долучилось стільки крутих людей», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Клініка є неприбутковою, не має державного фінансування та утримується з допомоги донорів. Усе лікування для пацієнтів буде абсолютно безплатним. 

Найбільшим донором суперклініки став Говард Баффет, який також завітав на відкриття центру. Він пожертвував 16 мільйонів 300 тисяч доларів. Майже усі кошти з цієї суми скерували на ремонт та закупівлю обладнання для першого корпусу клініки. Один мільйон – на протези для перших пацієнтів.

Фахівці Superhumans Center проводять протезування перших пацієнтів. Одним з них став Петро Буряк. На фронт чоловік пішов добровольцем, був водієм групи саперів. До слова, щоб стати у чергу на протезування, необхідно заповнити анкету за посиланням.

«У військо я пішов добровольцем. Згодом отримав поранення через те, що підірвався на протитанковій міні, коли їхав в автомобілі. Переднім колесом наїхав на неї. Вибуховою хвилею моїх побратимів викинуло з машини, а я там залишився – вибух відірвав ноги, пальці, розірвав сонну артерію. Хлопці дивом мене врятували. Протези я отримав 3,5 тижні тому. Спочатку було важко ними користуватись, особливо після шести місяців сидіння в кріслі. Але головне не здаватись – працювати над собою. Якщо кожен день ти будеш ходити, навчатися, то ставатиме легше, ноги звикнуть», – розповів Петро Будяк. 

На першому етапі на базі закладу для українських воїнів та цивільних будуть доступні: лабораторія з виготовлення та збирання протезів, департамент фізичної реабілітації, відділення психологічної підтримки, а також басейн для реабілітації. 

На другому етапі, який планують запустити також цьогоріч, надаватимуть послуги з реконструктивної пластичної хірургії та медичної реабілітації. 

Засновник корпорації Virgin Group приїхав на Львівщину

Перші пацієнти нової клініки протезування у Львові отримали мегатехнологічні британські протези

Баффет дав Україні машини для розмінування, металодетектори і, навіть, мінно-пошукових собак

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів