У комунальних стоматологічних поліклініках Львова працюватимуть з 1 липня госпрозрахункові відділення

16:12 29 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, депутати ЛМР проголосували сьогодні, 29 січня, за ухвалу про створення госпрозрахункових відділень стоматологічної допомоги дорослому населенню.

У прес-службі міської ради повідомили в четвер «Щоденному Львову», що депутати ЛМР проголосували сьогодні, 29 січня, за ухвалу про створення госпрозрахункових відділень стоматологічної допомоги дорослому населенню. У повідомленні також конкретизують:

«З метою поліпшення якості стоматологічної допомоги мешканцям м. Львова, раціонального використання бюджетних коштів, сьогодні, 29 січня, міська рада ухвалила створення з 1 липня 2015 року у комунальних міських стоматологічних поліклініках м. Львова госпрозрахункові відділення з надання стоматологічної допомоги дорослому населенню. За це рішення проголосували 52 депутати. Директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Галина Слічна зазначила з цього приводу:

«Ми пропонували переведення стоматологічних поліклінік частково на госпрозрахунок з 1 липня 2015 року. Всі пропозиції, які сьогодні звучали від депутатського корпусу стосовно механізмів розподілу посад, безперечно, будуть враховані.

Ми розробимо певний механізм і надамо цьому максимально прозорого виду. Це дуже важливо, бо за цим стоять люди. Ми над цим попрацюємо, тим більше, що маємо час до 1 липня. 

Величезний відсоток медичного персоналу, інших працівників стоматполіклінік залишається на бюджетному фінансуванні. Тобто, відсоток, який іде на госпрозрахунок, є суттєво незначний. Всі ті речі ми ще будемо допрацьовувати, будемо врегульовувати ситуацію. 

Ми створимо окрему групу, куди включимо депутатський корпус, для того, щоб таким процесам дати максимальної прозорості.  Головні лікарі стоматполіклінік надали пропозиції щодо відсоткового співвідношення тих, які б мали фінансуватися за рахунок коштів бюджету і які б мали бути на госпрозрахунку.

Раніше ми говорили про те, що 50% буде фінансуватися з бюджету, і 50% - за рахунок госпрозрахунку. Тепер 61% за рахунок бюджету і 39% - за рахунок госпрозрахунку». 

Нагадаємо, створення госпрозрахункових відділень у галузі стоматології дозволить зекономити бюджетні кошти, які можна скерувати на закупівлю обладнання та матеріалів для надання якісних послуг мешканцям, які користуються бюджетними послугами». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів