У 70% перехворілих на Covid за чотири місяці - ураження внутрішніх органів, - дослідження

13:09 20 жовтня 2020 р.

Фото до новини

У 70% перехворілих Covid-19 за чотири місяці після інфікування виявлено порушення одного або декількох внутрішніх органів.

Про це пише Hindustan Times.

Учені обстежили понад 200 осіб, інфікованих Covid-19. Середній вік учасників становив 44 роки. Оцінка стану була завершена за 105-160 днів після появи їхніх симптомів.

За словами вчених, за кілька місяців після появи перших симптомів коронавірусу в учасників все ще спостерігалися кардіореспіраторні (92%) і шлунково-кишкові (73%) ураження, а у 42% людей було десять або більше уражень різних органів.

Дослідники стверджують, що були докази легкого ураження органів серця (32%), легенів (33%), нирок (12%), печінки (10%), підшлункової залози (17%) і селезінки (6%).

"Спостерігалося ураження одного і декількох органів, яке було значно пов'язане з ризиком попередньої госпіталізації через Covid-19", - зазначили вчені в дослідженні.

Новини за темою: В Україні зайняті майже 70% лікарняних ліжок для лікування Covid-19

Вчені зазначають, що існує гостра потреба в подальшій оцінці внутрішніх органів людей після Covid-19, щоб правильно оцінити тривалість впливу хвороби на організм.

Нагадаємо, раніше вчені встановили, що коронавірус порушує зв'язок між певним клітинним білком і кров'ю, внаслідок чого притупляється відчуття болю у інфікованих Covid-19. Тож поки людина дізнається про свій діагноз, вона вже встигне поширити вірус.

Заповненість ліжкової мережі області становить 55,2 %, - Орест Чемерис.

Сортування хворих: МОЗ оприлюднило план дій у разі погіршення епідситуації.

Президент назвав умову для запровадження в Україні жорсткого карантину.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів