Важкохворих на Covid залишать помирати: медичне сортування, - професорка

23:40 2 листопада 2021 р.

Фото до новини

У лікарнях обирають пацієнтів, яким нададуть допомогу, а кого - залишать помирати, сказала докторка медичних наук Ольга Богомолець.

Заслужена лікарка України Ольга Богомолець в ефірі політичного ток-шоу “Діалог з країною” на телеканалі LIVE заявила, що суспільству варто не боятись епідемії, а навчитись із нею жити, розробити чіткі правила взаємодії. 

Також вона розповіла, пише Dailylviv.com, як у лікарнях обирають пацієнтів, яким нададуть допомогу, а кого - залишать помирати. 

“Найбільша проблема невакцинованих полягає в тому, що лікарі змушені будуть робити медичне сортування. Під час Майдану, у мене було 100 поранених, а я була одна. І ви не уявляєте, як це тяжко, коли я дивилась на них і не знала, кому допомагати.  А правила медичного сортування, на жаль, є такими, що найтяжчим не допомагають. Якщо лікар один або їх двоє, і є багато людей, які потребують порятунку, допомагатимуть середньотяжким, які мають шанси вижити. І після війни були лікарі, які закінчили життя самогубством. Бо складно пережити, коли знаєш, що робити, але ти один, у тебе 2 руки, 24 години на добу, і на 3 добу ти просто падаєш, у тебе є таке знесилення, що перестаєш реагувати на будь-що. 

Є можливість зробити так, щоб не було в Україні медичного сортування, щоб не стояло 20 медичних карет і один лікар у пропускному відділенні. Для цього потрібно відпустити страхи і зробити це - вакцинуватись”. 

Львівська вакцина від коронавірусу проходить тестування у польському інституті в Гданську

У Львові вимагають відкрити школи, де вакциновано 100% педагогів: за день зібрали 400 підписів з 500 необхідних

Понад 18 тисяч мешканців області вакцинувалися від ковіду за останню добу

За попередню добу на Львівшині – 1104 нових хворих на ковід

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів