Цієї зими в Україні очікуються дві хвилі грипу

09:52 23 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: vinnitsaok.com.ua

Епідеміологи прогнозують також, що вони характеризуватимуться помірною інтенсивністю.

Як передає «Інтерфакс-Україна», у Державній санітарно-епідеміологічній службі України прогнозують, що в цьому епідемічному сезоні очікуються дві хвилі захворюваності на грип та ГРВІ. Голова Держсанепідслужби, головний санлікар України Анатолій Пономаренко повідомив також на прес-конференції:

«Епідемічний процес матиме не виражений, хвилеподібний характер із можливим підйомом захворюваності наприкінці грудня і на початку березня наступного року. Тобто у вигляді двох хвиль. Ми очікуємо, що епідеміологічний сезон грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в 2013-2014 рр.. в Україні характеризуватиметься помірною інтенсивністю».

Головний санлікар нагадав також, що за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), у північній півкулі, зокрема в Україні циркулюватимуть три штами грипу: А (H1N1) Каліфорнія, А (H3N2) Вікторія і В Массачусетс 2012.

За словами Анатолія Пономаренка, на сьогоднішній день санітарно-епідеміологічна ситуація в країні характеризується як стабільна і керована, показники захворюваності не перевищують епідемічний поріг у жодному з регіонів. Він зазначив, що за останній день зафіксовано зниження темпу приросту захворюваності на грип та ГРВІ з 3,1% до 2,2%.

Як інформував «Щоденний Львів», «свинячого» грипу в Україні в нинішньому сезоні не остерігаються.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів