Українців атакуватиме одразу декілька вірусів грипу

15:55 19 вересня 2013 р.

Фото до новини

Зокрема – страшний пандемічний вірус Каліфорнія (H1N1), яким уже перехворіли понад 320 українців.

Орім нього, повідомляє «ТСН.ua», прогнозують також грип типу А (Вікторія) й новий для нашої країни вірус В/Массачусетс. Імунологи очікують його з Норвегії та Фінляндії.

Натомість «свинячого» грипу в нинішньому сезоні не остерігаються. Київський імунолог Олег Назар пояснює: «Вірус Каліфорнія вже видихався, населення виробило до нього стійкий імунітет. Захворіти здатні лише найслабші - діти, люди похилого віку або з хронічними хворобами. Але і в цьому випадку грип, швидше за все, буде переноситися простіше, без таких страшних ускладнень, як розвиток пневмонії за кілька діб».

За даними цього ж медика, зараз проходить випробування вакцина від усіх штамів грипу. В продаж вона повинна надійти уже через місяць.

Відтак міністерство охорони здоров’я наполегливо закликає до загальної вакцинації. А особливо – «групи ризику»: дітей, вагітних жінок, хворих на діабет і кардіопатології, а також тих, хто набрали зайву вагу.

Як уже повідомлялося, підвищення рівня захворюваності на грип очікується вже наприкінці вересня. Інформував «Щоденний Львів» і про те, що Залізничний суд міста Львова покарав п’ятьма роками (із встановленням іспитового строку тривалістю три роки) фармацевтів, які збували через приватне підприємство підроблені ліки. Тож перед тим, як закликати співвітчизників вакцинуватися, чиновники міністерства охорони здоров’я мали б подбати, аби в аптеках не реалізовувався непотріб.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів