Насувається новий штам грипу

10:43 13 вересня 2013 р.

Фото до новини

А підвищення рівня захворюваності очікується уже наприкінці вересня

В Україні також прогнозують циркуляцію нового штаму грипу В/Massachusetts, про можливість якої цьорогіч попередила Всесвітняо рганізаціяохорони здоров'я. А повідомив про це під час брифінгу перший заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олександр Кравчук.

"Телеканал ТВі" переповів також його застереження «не відкидаємо циркуляції інших штамів минулих років – A/California (H1N1) та A/Victoria (H3N2)". Однак перший заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України запевнив, що "наразі триває випробовування вакцин проти грипу, і до кінця місяця вони вже мають бути в Україні".

Але навряд чи заспокоїв своєю впевненістю в прибутті в Україну тих вакцин, випробовування яких усе ще триває... Тим паче, що повідомив також також: "Ймовірного підвищення рівня захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції слід очікувати вже наприкінці вересня, а тому, щоб захистити свій організм, найкраще вакцинуватися у період вересня-жовтня». А при цьому ще й запевнив, що вакцинація є безпечною і для вагітних жінок.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів