Стоматологи Львова вимагатимуть заборговану за рік зарплату через Європейський суд

22:35 12 листопада 2018 р.

Фото до новини

Працівникам Комунальної третьої стоматологічної поліклініки міста Львова не виплачують заробітної плати вже рік та два місяці, попри всі рішення судів, які вважають такі дії міської ради незаконними. Єдиний, до кого вони ще не зверталися за допомогою у цьому питанні, так це – Папа Римський.


Відео: Львівський прес-клуб

Так сьогодні, 12 листопада, під час прес-конференції на тему: «Різке погіршення стоматологічного здоров'я львів'ян, відсутність профілактичних програм та втрата найкращих спеціалістів. Президент Асоціації стоматологів України і експерти про наслідки руйнації комунальної стоматології у Львові», яка відбулася у Львівському прес-клубі, невесело пожартувала голова профспілки Комунальної третьої стоматологічної поліклініки Надія Тацій.

- Ми є в судових процесах. Ми випробували на собі всі доступні механізми. Прокуратура говорить, що не платити зарплату – незаконно. Суди ми виграли. Я зверталася вже до всіх: до Філарета, до Блаженного Святослава. Я не зверталася тільки до Папи Римського. Наші люди втомилися. Ми вже рік і два місяці без зарплати, - говорить вона.

Її підтримує колега, заступник головного лікаря Комунальної третьої стоматологічної поліклініки Ірина Шишковська.

- Як ми маємо змусити мера міста Львова Андрія Садового виконати рішення судів та виплати зарплату нашим працівникам? – запитує  вона.

Завідувачка дитячим відділенням Комунальної третьої стоматологічної поліклініки Наталія Ярема попереджає, що буде звертатися до Європейського Суду.

- Але тоді з бюджету держави, який і так обкрадений, виплатять лікарям і індексацію, і компенсацію, і моральну шкоду. І це буде транжирення бюджету на рівні держави, - каже лікар. 

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів