Смертність від неінфекційних захворювань на Львівщині складає 86% від всіх інших її причин

17:16 25 березня 2021 р.

Фото до новини

Страх перед коронавірусом заслонив проблему пацієнтів, які мають неінфекційні хронічні хвороби.

Сьогодні, 25 березня, заступник голови ЛОДА Іван Собко провів засідання координаційної ради з питань профілактики неінфекційних захворювань.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

До неінфекційних захворювань, зокрема, належать :

- Серцево-судинні;

- Онкологічні;

- Хронічні респіраторні (астма та ін.);

- Цукровий діабет;

- Психічні розлади.

За даними Львівського обласного центру громадського здоров’я, смертність від неінфекційних захворювань складає 86% від всіх інших причин смертності в рік.

У зв’язку з цим на координаційній раді прийнято рішення створити робочу групу з питань профілактики неінфекційних захворювань до 01.04.2021 р.

«Відбулося перше засідання координаційної ради з неінфекційних захворювань, яке є дуже актуальним. Саме неінфекційні захворювання є головною причиною смертності українців і на Львівщині, і по всій Україні. Основні причини виникнення цих захворювань пов’язані з поведінкою людини – курінням, вживанням алкоголю, нездоровим харчуванням, недостатньою фізичною активністю. Ми повинні працювати в тому напрямку, щоб заохочувати людей вести більш здоровий спосіб життя», - повідомила у своїй доповіді директор Львівського обласного центру здоров’я Мар’яна Служинська.

«Через зосередження уваги на симптомах коронавірусу та боротьбі з ним, кількість звернень пацієнтів з неінфекційними хронічними хворобами впродовж минулого року і за перший квартал цього року суттєво знизилася. Ми можемо передбачати, що в цьому році і в наступних роках ми будемо мати багато випадків занедбаних неінфекційних захворювань, які виявлені на пізніх стадіях», - наголосила Мар’яна Служинська.

Окрім того, члени координаційної ради обговорили необхідність прийняття цільової Регіональної програми запобігання з виникнення захворювань, спричинених йодною недостатністю на 2021-2027 рр.

Планові хірургічні втручання призупинено. Лише ургенція: інфаркти, інсульти, травми,- головний лікар

Яким вакцинам від коронавірусу довіряють українці, - соціологія

На Львівщині однакова кількість інфікованих - за добу і вакцинованих

Торік у Львівській області діагностували вперше туберкульоз у 878 осіб, а 175 хворих померли

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів