Яким вакцинам від коронавірусу довіряють українці, - соціологія

13:02 25 березня 2021 р.

Фото до новини

Найбільше опитані довіряють вакцинам, виготовлених у Великій Британії, США та країнах Європейського Союзу.

Про це Dailylviv повідомили у соціологічній групі "Рейтинг".

За повідомленням соціологів, опитані відносно більше довіряють вакцинам, виготовлених у Великій Британії, США та країнах Європейського Союзу (близько половини). Не довіряють – близько 20%.

Вакцинам, зробленим в Індії довіряють 30%, не довіряють – 45%, вагаються із відповіддю – 23%. Вакцинам з Китаю довіряють 17%, не довіряють – 35%, не змогли відповісти – 46%.

Натомість російським вакцинам довіряють найменше: довіру їм висловили 19%, недовіру – 58%, вагалися з оцінкою – 24%.

Відносно більше прихильників вакцини, виробленій в РФ серед мешканців Півдня та Сходу, старших опитаних, супер-критиків процесу вакцинації від коронавірусу, виборців партії «Опозиційна платформа – За життя», партій Шарія та Мураєва.

Результати опитування показали, що 59% опитаних часто стежать за новинами про коронавірус. Ще 23% роблять це інколи, 11% – рідко. Лише 7% не слідкують за новинами про епідемію. Відносно більше споживачів новин про ситуацію з COVID-19 серед старшого населення та жінок. За останній місяць зросла частота слідкування за цими новинами майже до рівня листопада минулого року, коли був пік показників.

Довідка

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1500 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing --телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів
Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,5%.
Терміни проведення: 18-19 березня 2021 р.

Проект здійснено на замовлення  Форуму здоров'я Зоряни Скалецької.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів