Скільки коштують різні тести на коронавірус у 77 аеропортах світу

19:01 19 квітня 2021 р.

Фото до новини

Різниця між найнижчими і найвищими цінами на ПЛР-тести для визначення COVID-19 в аеропортах світу досягає $400. В обох київських аеропортах Бориспіль та Жуляни лабораторії пропонують здати тест за $40.

Це показало дослідження британського агентства Skytrax, яке відоме своїми щорічними рейтингами за визначенням кращої авіакомпанії та аеропорту. Воно проаналізувало дані 77 повітряних воріт у всьому світі.

Про це повідомив avianews, пише Dailylviv.

Найдорожчий ПЛР-тест в японському аеропорту Кансай - $ 404, найдешевший - в індійському аеропорту Мумбай для пасажирів внутрішніх рейсів - лише $ 8.

Низькі тарифи встановлені в Мінську (Білорусь) - $15 і столиці Казахстану Нур-Султана - $20.

В обох київських аеропортах Бориспіль та Жуляни лабораторії пропонують здати тест за $40.

У країнах ЄС найдешевше перевірити себе на коронавірус методом ПЛР можна в Ризі (Латвія) - за $44. Найвища ставка діє в Гельсінкі (Фінляндія)- $317.

У США мало аеропортів пропонують здати аналіз на місці. Найдешевший ПЛР-тест в аеропорті Форт-Лодердейл / Холлівуд - $106, найдорожчий - у Сан-Франциско - $261.

Аналіз Skytrax показав, що ціна вища в розвинутих країнах, де істотну роль відіграють витрати на інфраструктуру, заробітну плату працівників і витрати лабораторій. Деякі держави стягують податки з тестів, що також позначаається на їхній вартості. Наприклад, у Великій Британії в ціну включено 20% ПДВ.

Час очікування результату ПЛР-тесту може досягати 24 або навіть 96 годин - залежно від аеропорту.

Окрім стандартних ПЛР-тестів, з'явилися також інші види перевірки людей на коронавірус. Серед них тести на антиген, імунохроматографічний аналіз, петлеву ізотермічну ампліфікація ДНК і РНК, на нуклеїнову кислоту.

За даними Skytrax, найдешевший тест на антиген можна пройти в аеропорту Мумбая - за $2, найдорожчий в Гельсінкі - за $214. Це в 4 і 1,5 разу менше в порівнянні з цінами на ПЛР-тести в цих же аеропортах.

Влітку зі Львова легше буде полетіти до Батумі, ніж до Тбілісі

Аеропорт Львів оприлюднив розклад авіарейсів на літній сезон 2021 року

11 додаткових поїздів до Великодня й травневих свят: до Львова - також

Лоукостер SkyUp скасував авіарейси в Європу не лише зі Львова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів