Причин для паніки через коронавірус немає, – ВООЗ

17:10 26 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Директор європейського відділення ВООЗ Ганс Клюге закликав європейські уряди до пильності та готовності реагувати на поширення коронавірусу «Сovid-19».

Директор європейського відділення ВООЗ Ганс Клюге заявив це в середу в Римі під час спільної пресконференції з представниками Європейської комісії та міністром з охорони здоров’я Італійської Республіки, де він зазначив: «На сьогодні ВООЗ зареєстровано 80 980 випадків у 33 країнах по усьому світу. З них 13 – у Європейському регіоні ВООЗ. 96,5 відсотка всіх випадків зареєстровані в Китаї. Це означає, що з усіх випадків захворювання лише 3 відсотки припадає на країни за межами Китаю»

Клюге наголосив, що ВООЗ вживає всіх необхідних заходів, щоб підвищити як глобальну готовність до боротьби з коронавірусом «Сovid-19», як і готовність кожної окремої країни. Директор європейського відділення ВООЗ пояснив: «Мій ключовий месидж: ми розуміємо, що люди занепокоєні власним здоров’ям та безпекою власних родин. Водночас, зараз немає жодних підстав для паніки. Є велика довіра до того, що уряди, в тому числі тут, в Італії, роблять разом з Єврокомісією і структурами цивільного захисту, вони вже зосередили достатньо зусиль, щоб гарантувати, що всі регіони рівною мірою готові протидіяти вірусу».

Клюге підкреслив: «Ми сприймаємо цей вірус та ситуацію навколо нього дуже серйозно. Водночас, маємо пам’ятати, що четверо з п’яти пацієнтів мають легкі симптоми хвороби та одужують. Рівень смертності становить близько 2 відсотків, в Китаї зараз – 1 відсоток, і у цей показник потрапляють, переважно, літні люди, яким за 65 років, з послабленим імунітетом або які мають інші захворювання. Безумовно, загибель навіть однієї людини – це вже забагато. Саме тому варто захистити себе та інших від вірусу, чітко керуватися інструкціями, які надходять від національних систем охорони здоров’я»

Про це повідомили в середу, 26 лютого, в агенції новин «Укрінформ».

Як інформував «Щоденний Львів», у школах, лікарнях, ЦНАПах міста, адміністративних будівлях міської ради, підприємствах та установах будуть антисептики для рук та диспансери (дозатори) для гігієнічного дозування антисептиків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів