У місцях масового перебування людей у Львові будуть антисептики для рук

11:28 26 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У школах, лікарнях, ЦНАПах міста, адміністративних будівлях міської ради, підприємствах та установах будуть антисептики для рук та диспансери (дозатори) для гігієнічного дозування антисептиків.

Про це повідомили в середу, 26 лютого, у Львівській міськраді, де також розповіли, що забезпечать і дезінфекційні засоби та проведення дезінфекції автомобільного і електричного транспорту. Рішення про спрямування коштів на ці потреби прийняли сьогодні у ЛМР під час позапланового засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС.

Відповідні закупівлі проведуть в межах «Комплексного плану протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом», який затвердили під час минулого засідання міської комісії. На засіданні комісії також доповіли про готовність медичних закладів та медичних працівників до роботи з пацієнтами, інфікованими коронавірусом.

Зокрема, акцентували, що наразі в області немає тест-систем для виявлення вірусу, але їх оперативно закуповують. Відтак, міський голова Андрій Садовий зазначив: «Є пропозиція сконтактувати з нашими містами-партнерами з інших країн, щоб можна було купити і передати для центру тест-системи. Другий місяць коронавірус бушує у світі, а у нас нема жодної тест-системи в області».

Головний лікар Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко запропонував придбати апарат ЕКМО, який коштує понад дев'ять гривень. Міський голова погодився.

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині відбудеться симуляційне навчання готовності закладів охорони здоров’я до госпіталізації хворих з гострою респіраторною хворобою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів