Працівникам лабораторій та епідеміологам виплачено надбавок до зарплати 95 млн грн, - МОЗ

15:26 2 липня 2020 р.

Фото до новини

В Україні збільшено кількість лабораторій, які тестують на Covid-19.

Про це сьогодні, 2 липня,п повідомив заступника міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Виктор Ляшко.

За його словами, якщо на кінець березня у країні було 28 лабораторій, які здійснювали тестування хворих на COVID-19 методом ПЛР, то на сьогодні їх 73. Також на початку цього тижня 175 лабораторій розпочали тестування методом ІФА. Таких досліджень уже проведено 228 тисяч.

Лабораторні центри МОЗ уклали контракти на поставку 23 приладів для ампліфікації на суму понад 16 млн грн, 10 станцій автоматичного виділення РНК на суму 8 млн грн, тест-систем — на 27 млн грн, реагентів для виділення РНК — на 14 млн грн, наборів для відбору зразків біологічного матеріалу — на 25 млн грн. Це дозволить пришвидшити тестування та зменшити навантаження на працівників лабораторій.

Працівникам лабораторій та епідеміологам, які працюють у вогнищах коронавірусної хвороби, вже виплачено надбавок до зарплати на загальну суму 95 млн грн.

Україна суттєво збільшила кількість тестувань методом ПЛР. Якщо на початок квітня (з 6 по 12 квітня) вітчизняні лабораторії проводили 16 652 досліджень на тиждень, то за минулий тиждень (з 22 по 28 червня) здійснено 78 501 тестувань. Кількість тестувань буде нарощуватися і надалі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів