Поховають лікаря від Бога Валерія Першина на цвинтарі у Брюховичах

19:40 5 лютого 2024 р.

Фото до новини

На 83-році життя помер Валерій Першин, який 45 років очолював 7-му лікарню.

Стало відомо, що сьогодні до вічності відійшов Валерій Першин, багаторічний керівник міської лікарні у Брюховичах. Львівська громада висловлює щирі співчуття рідним, друзям та усім, хто знав лікаря. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

«Всі, хто хоча б раз зустрічались з ним, знають про ту високу планку реабілітації, яку він задав у Львові. Я пригадую ще давно, коли ця галузь не була добре розвинута, всі хотіли потрапити до Першина. Він не дав забрати і знищити, та приклався до розвитку. Сьогодні, коли почув про цю втрату, перше, що подумав – пан Валерій був тою людиною, яка заклала першу цеглинку для розвитку реабілітації у Львові. Світла Памʼять!», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Прощання з Валерієм Першином відбудеться 6 лютого у церкві Введення в Храм Пресвятої Богородиці у Брюховичах (вул. Курортна, 6). Парастас розпочнеться о 19:00.

Чин похорону відбудеться 7 лютого у тому ж храмі. Початок – об 11:00. Поховають Валерія Першина на цвинтарі у Брюховичах.  

Біографічна довідка

Першин Валерій Федорович (1941 – 2024).

У 1971 р. закінчив лікувальний факультет Львівського державного медичного інституту. Роботу лікаря почав на посаді терапевта Жидачівської центральної районної лікарні у 1971 р.

З 1976 до 1977 р. був клінічним ординатором за спеціальністю “Кардіологія" у Львівському державному медичному інституті.

З січня до серпня 1977 р. працював у 7-мій міській лікарні – був завідувачем відділення реабілітації хворих, які перенесли інфаркт міокарда. А вже з серпня 1977 до травня 1979 р. виконував обовʼязки головного лікаря 7-ї міської лікарні. У травні 1979 р. став головним лікарем цієї лікарні.

Очолював 7-му міську лікарню до березня 2022 року. Саме тоді, під час реформи, лікарня увійшла до Першого медичного об’єднання Львова. Тож з березня 2022 року і до сьогодні – був радником генерального директора Першого медоб’єднання.

За сумлінну працю і активну участь у суспільному житті, був нагороджений значком «Відмінник охорони здоров’я». Мав вищу кваліфікаційну категорію з кардіології. У 2001 році було присвоєно почесне звання «Заслужений лікар України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів