Перше щеплення CoviShield від коронавірусу у Львові мають 1099 медиків

21:28 15 березня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні у Львові ще 169 медичних працівників вакцинували від коронавірусу.

Щеплення робили фахівці трьох мобільних бригад. Про це повідомили в міському управлінні охорони здоров’я, пише Dailylviv.

Так, сьогодні щеплення отримали: 79 працівників 1-ї міської клінічної лікарні, 20 працівників 2-ї міської поліклініки, 40 працівників 5-ї міської поліклініки та 30 працівників 6-ї міської поліклініки.

Загалом перше щеплення від коронавірусу у Львові вже мають 1099 фахівців міських та обласних медичних закладів.

Зазначимо, відсьогодні до вакцинації залучили ще три мобільні бригади, тож зараз на території міста щеплення можуть проводити п’ять мобільних бригад. Йдеться про бригади таких міських поліклінік: 1-ї, 2-ї, 4-ї, 5-ї та 6-ї.

Нагадаємо, що перші мобільні бригади вакцинації на Львівщині зараз працюють із продуктом CoviShield, який виробляється за ліцензією AstraZeneca.

Усе нові країни відкладають щеплення проти COVID-19 вакциною розробки Оксфордського університету і британсько-шведської фірми AstraZeneca, пише Радіо Свобода. Вони посилаються на можливі, хоча й достеменно не підтверджені, тяжкі побічні наслідки: в кількох людей із мільйонів вакцинованих нею виявили після щеплення потенційно небезпечні стани здоров’я. Але і розробник, і контрольні органи, і навіть Всесвітня організація охорони здоров’я наполягають: «після» не означає «внаслідок», і доки такий причинно-наслідковий зв’язок не доведений, підстав непокоїтися немає – реальні переваги використання вакцини перевищують імовірну небезпеку.

В Україні будуть різні вакцини від коронавірусу, але пацієнти не матимуть права вибору

На Львівщині облаштували 14 пунктів для вакцинації: основні і резервні

BioNTech створила альянс компаній, щоб щепити від коронавірусу всю Європу

ФРН, Італія і Франція також призупинили вакцинацію AstraZeneca

Компанія AstraZeneca не виявила у 17 мільйонів вакцинованих утворення тромбів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів