ФРН, Італія і Франція також призупинили вакцинацію AstraZeneca

21:10 15 березня 2021 р.

Фото до новини

Європейське агентство з лікарських засобів дасть свою оцінку вакцині у вівторок, 16 березня.

Німеччина услід за іншими країнами також призупинила вакцинацію проти коронавірусу вакциною AstraZeneca. "Після нових повідомлень про тромбози церебральних вен у зв'язку з вакцинацією в Німеччині та Європі, Інститут імені Пауля Ерліха вважає необхідним подальші розслідування", - заявило міністерство охорони здоров'я Німеччини у понеділок, 15 березня. Саме Інститут імені Пауля Ерліха опікується питаннями вакцинації в Німеччині.

Про це повідомляє DW, пише Dailylviv.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) вирішить, чи вплинуть нові висновки на допуск вакцини в ЄС, зазначило міністерство.

Одразу за ФРН у понеділок про призупинення вакцинації препаратом AstraZeneca заявили також Італія та Франція. Так, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Європейське агентство з лікарських засобів дасть свою оцінку вакцині у вівторок, 16 березня. 

Раніше використання AstraZeneca призупинили Данія, Нідерланди, Ірландія, Болгарія та інші країни. Це сталось після того, як стало відомо про "важкі випадки" утворення тромбів у людей, які були щеплені цією вакциною в Данії. Однак остаточно не з'ясовано, чи існує зв'язок між щепленнями та порушеннями згортання крові. У Данії після вакцинації померла одна людина. На вихідних в італійському регіоні П'ємонт помер вчитель, який був прищеплений цією вакциною.

Компанія AstraZeneca та Оксфордський університет заявили, що 15 випадків тромбозу глибоких вен та 22 випадки емболії легеневих сосудів, про які повідомлялось серед тих, хто був вакцинований, є "набагато меншим рівнем, ніж можна було б очікувати серед загальної популяції".

Європейське агентство з лікарських засобів раніше також висловилось на захист AstraZeneca. Там заявляли, що наразі "немає ознак", що саме ця вакцина була причиною утворення тромбів, у випадках, що стали відомими.

Компанія AstraZeneca не виявила у 17 мільйонів вакцинованих утворення тромбів

BioNTech створила альянс компаній, щоб щепити від коронавірусу всю Європу

260 жителів області зареєструвалися на щеплення для популяризації вакцинування. Хто вони

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів