Ортомолекулярна медицина

11:32 10 вересня 2020 р.

Фото до новини

Сучасна медицина бере свій початок з давніх часів. Ще донедавна, вчені мали привід казати, що медицина почала свій розвиток з Греції, однак на сьогодні відомо, що в древньому Китаї, ще в далекі 770 – 476 рр. до нашої ери, існувала книга «Ней Цзин», яка стосувалась медицини, тоді як труди Гіпократа та інших грецьких вчених, згадуються у 446-377 рр. до н.е. Окрім цього, згідно індійських міфів, медичні пізнання були зібрані в гімни та веди, одна з яких - Яджур веда, була складена не раніше ІХ ст. до н.е.

Тобто, ми можемо казати про те, що медицина еволюціонувавши і дійшовши до теперішнього часу має пояснення науки, яка вивчає хвороби, попереджає їх та веде до благополучного результату. Наразі медицина розподіляється на зовнішнє лікування (хірургія), та внутрішнє (терапія), які також розділені на окремі частини. Крім того, також розділяють направлення медицини – альтернативні та загальноприйняті (традиційна).

Один з різновидів альтернативної медицини – ортомолекулярна медицина. Вона, як і сам термін, була запропонована двічі нобелівським лауреатом Лайнусом Карлом Поулінгом. Згідно його теорії – підхід ортомолекулярної медицини передбачає терапію і профілактику захворювань поживними речовинами, вітамінами, амінокислотами, мінералами у вигляді біологічно активних добавок та продуктів харчування, а саме, правильні молекули в правильних кількостях.

Сам підхід складається в призначенні визначених поживних речовин у відповідній кількості для кожного окремого пацієнта. Нерідко призначаються дози вітамінів, які перевищують традиційні норми потреб визначених в медицині. Лайнус Полінг вважав, що поживні речовини, які в необхідній кількості присутні в організмі людини для забезпечення її здоров’я, можуть бути використані в більших дозах для лікування хвороби.

Поживні речовини дійсно можуть запобігати і лікувати деякі хвороби, однак широкого застосування терапії підвищеними дозами вітамінів традиційна медицина в своїй практиці не використовує. Згідно з твердженням канадського біохіміка, лікаря та психіатра Абрама Хофера, ортомолекулярна медицина не ставить перед собою задачі виліковувати взагалі всі хвороби і бути заміною традиційній медицині. Згідно з цим твердженням, одна частина пацієнтів потребує традиційного лікування, інша частина - тільки ортомолекулярного, а третя частина – поєднання цих двох методів лікування. Прихильники даного твердження вказують на те, що методи ортомолекулярної медицини можуть запобігати, лікувати, іноді навіть повністю виліковувати широкий спектр захворювань.

З точки зору ортомолекулярної медицини, поживні речовини грають важливу роль в розвитку і перебігу захворювань. Навіть при правильному та збалансованому харчуванні лікарі можуть спостерігати в організмі недостатність поживних речовин - вітамінів, мінералів, мікроелементів, амінокислот, тощо. Недостатня кількість поживних речовин може також ускладнюватись ще й тоді, коли організм має значні ментальні та/або фізичні навантаження, що зумовлює більшу потребу в життєво важливих елементах та їх більшу необхідність. Оптимально, обмін речовин може відбуватися лише за умови, що всі необхідні в організмі поживні речовини надходять в достатній кількості та своєчасно. Збалансованість рівня поживних речовин запобігає порушенню обміну речовин, що зумовлює позитивний ефект в організмі і стійкість імунітету при будь-яких захворюваннях. Щоденна та цілеспрямована ортомолекулярна терапія за допомогою достатньої кількості макро та мікронутріентів, істотно покращує психологічну та фізичну стійкість, сприяє підвищенню витривалості, працездатності та енергії.

Головна та принципова різниця ортомолекулярної медицини складається з того, що завдяки ортомолекулярній медицині застосовується вплив на причину хвороби, а не симптоми. Тобто, якщо в організмі є якісь порушення, які можуть негативно відображатись на стані здоров’я (всі вони так чи інакше пов’язані з порушенням обміну речовин), завдяки правильному та збалансованому надходженню вітамінів, мінералів та інших поживних речовин, можливо впливати на джерело походження цієї проблеми. На думку багатьох спеціалістів - це є найвагомішою перевагою ортомолекулярної медицини.

Сьогоднішній ритм життя зумовлює багатьох не звертати уваги на симптоми та «сигнали», які так чи інакше, подає організм. Багато з нас не звертає уваги на те як, та головне, чим ми харчуємось, скільки часу приділяємо відпочинку та сну, та скільки часу перебуваємо на свіжому повітрі. Але ж це ланки одного ланцюжка. Наприклад, не може організм людини, яка через стрес на роботі, не виспалась вночі, відчувати себе на наступний день енергійною та психологічно задоволеною. Це обов’язково матиме відображення і на її фізичному стані, і на емоційному, а звідси неуважність, помилки, перевтома і млявість. І якщо на наступний день, людина буде в тому ж стані – цей процес може її затягувати все глибше та глибше, а далі затягнутися і перетворитися у хронічний, що матиме в подальшому негативні наслідки для здоров’я.  

Отже, слідкуйте за своїм здоров’ям, збалансовано, якісно та своєчасно харчуйтесь, достатньо відпочивайте та займайтесь фізичними вправами. Підпорядкуйте своє життя цим нехитрим правилам, створіть собі імпровізований графік і дотримуйтесь його. Дотримуючись свого особистого розкладу буде відчуття більшої свободи, що безумовно матиме відображення на емоційному стані, що матиме позитивний вплив на особистий загальний стан.

У разі, якщо з різних причин не вдається дотримуватись цих правил, на допомогу прийде продукція німецької ТМ Orthomol, яка виробляє збалансовані вітамінно-мінеральні комплекси, які можна застосовувати, як для профілактики, так і для додаткового харчування маючі певні проблеми зі здоров’ям. Вони рекомендовані для людей різного віку та статі. Обираючи продукцію ТМ Orthomol можна бути впевненим, що якість, яку гарантує німецький виробник відповідає найвищим стандартам. Сертифікати ISO 22000 та HACCP гарантують систему безпеки в області продовольства та промислової продукції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів