Німеччина може організувати в Україні виробництво ліків від COVID

17:03 18 грудня 2020 р.

Фото до новини

На це натякнула посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму.

Україна може стати майданчиком виробництва ліків від COVID-19, які необхідні для подолання пандемії, інформує РБК-Україна. Цьому сприяє близькість з ЄС і наявність кваліфікованих кадрів. Про це на онлайн-дискусії Київського безпекового форуму заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен, пише DailyLviv.

За словами Анкb Фельдгузен, Німеччинанезважаючи на підтримку глобалізації, є прихильницею того, щоб медичні препарати для боротьби з пандемією вироблялися ближче до дому. "Це також шанс для України", - зауважила Фельдгузен, оскільки перевагою України є географічна близькість до Євросоюзу і наявність кваліфікованих трудових ресурсів.

Німецький посол також зазначила, що Німеччина і Україна завдяки жорсткому карантину на початку пандемії змогли адаптуватися до неї, і системи охорони здоров'я не були перевантажені.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада схвалила закон для закупівлі інсуліну і вакцин від COVID-19. Вакцини будуть закуповуватися без внесення в національний перелік препаратів для державних закупівель.

До цього Reuters писало, що бідні країни можуть не отримати вакцину від COVID до 2024 року в разі провалу глобального механізму COVAX.

В Єгипті вимагають свіжий сертифікат ПЛР-тесту з вісьмома вимогами

Наступного тижня МОЗ протестує модель щеплення від COVID-19 людей похилого віку

Для країн ЄС до Різдва схвалять вакцину Pfizer/BioNTech

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів