Для країн ЄС до Різдва схвалять вакцину Pfizer/BioNTech

15:25 15 грудня 2020 р.

Фото до новини

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) схвалить вакцину від COVID-19 виробництва компаній Pfizer/BioNTech вже наступного тижня.

У Німеччині, котра головує зараз в ЄС, як і в деяких інших державах ЄС, вже зводять центри вакцинації і відпрацьовують логістичні питання доставки, зберігання і розподілу антивірусних препаратів. Однак єдиною країною Європи - і першою серед країн Заходу взагалі, яка вже сертифікувала вакцину і почала масштабні щеплення, - стала Великобританія, яка покидає ЄС. Про це повідомляє Euronews, пише Dailylviv

У ЄС очікують офіційного оголошення про схвалення вакцини до 23 грудня. Про це пише німецьке видання Bild. За даними джерел в Єврокомісії та уряді Німеччини, вакцину схвалять ще до католицького Різдва, яке святкується 25 грудня. А вже 26 грудня може стартувати масова вакцинація в Німеччині.

Також повідомляється, що федеральний міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Спан частково підтвердив інформацію Bild. У той же час він не зміг назвати дату початку масової вакцинації, але припустив, що вона почнеться протягом чотирьох днів після схвалення.

Нагадаємо, минулого тижня США дозволили використовувати вакцину Pfizer від COVID-19. Масова вакцинація в цій країні вже почалася.

Також стало відомо, що ЄС виділив понад 500 млн євро на вакцини від COVID-19 для бідних країн. Ці вакцини будуть поставлятися бідним країнам Африки, Азії, Карибського та Тихоокеанського регіонів, а також східної та південної Європи. За програмою COVAX до кінця 2021 року 2 млрд доз мають отримати 92 країни для як мінімум 20% населення.

Будуть мільйони доз безкоштовної вакцини - потрібне ще обладнання з температурою мінус 80, - голдержсанлікар

Близько двох мільйонів українців зможуть безкоштовно вакцинуватися від коронавірусу у Польщі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів