Будуть мільйони доз безкоштовної вакцини - потрібне ще обладнання з температурою мінус 80, - голдержсанлікар

15:19 12 грудня 2020 р.

Фото до новини

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив у соціальній мережі про безкоштовну вакцину, яку Україна одержить від антикоронавірусної ініціативи COVAX, заснованої ВООЗ.

Про це пише DailyLviv.

"Україна отримала від COVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від COVID-19. Тепер, додатково до запланованих закупівель вакцини за бюджетні кошти, Україна вже 100% отримає понад 8 млн. доз вакцини безкоштовно. Шприци для ін’єкцій також. Продовжуємо працювати над тим, щоб  холодильне обладнання (+2 … +8) для пунктів щеплення приїхало у найкоротші терміни. 

МОЗ залучатиме до процесу логістики ДП «Укрвакцина» та приватні компанії (для забезпечення доступу до обладнання для ультра-холодного зберігання, із температурним режимом -60/-80 градусів Цельсія).

Жодна вакцина в світі не розроблялась так швидко, як вакцина від COVID-19. І це реально безпрецедентний факт! Це дає надію на подальші наукові винаходи в профілактиці інфекційних хвороб.  

Але тепер міжнародна спільнота повинна встановити новий стандарт доступу і справедливого розподілу цих вакцин. Доступ до COVID-вакцини через COVAX визначає майбутнє глобальної системи охорони здоров’я. Україна повноцінний член цієї команди",- зазначив Ляшко.

Лабораторії не заповнені на 100%: обіцяють тестувати безкоштовно

Україна залишиться без медиків, якщо їхня зарплата зросте лише на третину, - міністр

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів