На Львівщині захворіла на правець ще одна дитина

11:00 12 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Уляни Супрун в інтернет-мережі «Facebook»

Міністр охорони здоров'я України Уляна Супрун повідомила в понеділок: «Якщо ви не робили щеплення від правцю більше 10 років та існує загроза, що рана забруднена – просіть в лікарні зробити позачергову вакцинацію АДП, це вбереже вас від хвороби».

Міністр охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла сьогодні, 12 вересня: «Погані новини не приходять по одній. Знову правець у дитини, якій не робили щеплення, і знову на Львівщині. Також нас інформують про випадки дифтерії в Івано-Франківській області».

Уляна Супрун також запевнила: Працюємо над тим, щоб сироватки від рідкісних хвороб були в Україні: створена група із кваліфікованих лікарів-інфекціоністів, епідеміологів, токсикологів та працівників МОЗ. Готуємо документи на фінансування держзакупівель по епідеміологічному фонду. Поки реагувати на такі випадки і знаходити сироватки нам допомагають волонтери».

Міністр також порадила: «Ще важливіше – не допускати таких хвороб! Єдиний вихід – вакцинувати дітей, щоб не наражати їхнє здоров'я та життя на небезпеку.  Якщо ви не робили щеплення від правцю більше 10 років та існує загроза, що рана забруднена – просіть в лікарні зробити позачергову вакцинацію АДП, це вбереже вас від хвороби».

Уляна Супрун написала це сьогодні, 12 вересня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів