На Львівщині захворіла на правець 87-річна жінка

17:30 2 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Іржавий цвях відправив на Львівщині в реанімаційне відділення лікарні 87-річну жінку.

На Львівщині намагаються врятувати жінку, хвору на правець. За останні 10 років в області це перший випадок хвороби серед дорослих.

87-річна жінка наступила на іржавий цвях і проколола палець на нозі. І хоча до медиків звернулась одразу, лікування досі не дає бажаного ефекту. Пацієнтка – в реанімації, без свідомості, на апараті штучного дихання.

«Стан пацієнтки важкий. Одразу звернулась за допомогою, але оскільки вона не була щеплена, токсини попали в кров, зв'язалися з нервовою системою, виникло захворювання», – пояснив завідувач реанімації Львівської обласної клінічної лікарні Орест Юрчук.

Чи виживе жінка – лікарі прогнозувати не беруться. Правець – смертельно небезпечна недуга. Уберегти від неї може щеплення. Дітей вакцинують із кількамісячного віку. Дорослим, щоби не захворіти, щеплення слід робити раз на 10 років. Медики стверджують: вакцина доступна та безкоштовна.

Головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко запевнив: «З тих пір, як широко використовують вакцину, ми про правець в цивілізованих країнах взагалі не мали б говорити. Існує вакцина, і якщо люди правильно профілактують, то не може бути захворювань».

Про це повідомила у вівторок, 2 жовтня, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів